V roke mi je prišel prav po naklučju in seveda nisem mogel izpustiti priložnosti za tako stvar. No informacije o vozilu mi je prišepnil David, sam pa sem že naslednji dan naročil avtovleko in se odpeljal ponj v Kamnik. Kar nekaj časa sva se z šoferjem avtovleke vozila, dokler nisva prišla v kraj Tunjice, kjer sva najprej zagledala veliko progo za avtokros. Do konca sva se peljala ob progi in prispela na dvorišče kjer je že čakal Golf ready to go home!!
Z lastnikom sva malo poklepetala, avto smo naložili na avtovleko, uredili še nekaj formalnosti in gasa na pot. Cena za avto je bila smešno nizka in sicer celih 100€. Kasneje seveda jaz ves presrečen nisem mogel da nebi eno pritisnil na poti do doma...

No proti večeru je bil avto že parkiran tam kjer ima za biti - pri meni...

Pripeljal sem ga z nekaj deli v notranjosti, manjkalo ni celo gnezdo os...

No naslednji dan sem malo podrobneje pogledal zadevo...

Zaradi dotrajanja so bili menjani prednji blatniki, ker pa jih niso nikjer dobili, pa so jih kar izdelali iz navadnih MK2 blatnikov. Menjani so bili tudi spodnji pragi, kjer so jih skupaj pošvasali kar z blatnikom. Avto je bil namreč ličarsko obnovljen a vendar bom jst to ponovno naredil po svoje. Napaka številka 1 je torej švasanje blatnika na prag, kar je nedopustno, prav tako pa sta bila varjena zadnji bok in prag...

Zraven so ob izdelavi prav tako malce zajebali izdelavo in blatniku dodali eno lomljenje bočne linije preveč...

Potem na avtu manjkajo odbijači in sprednja maska od Rallye-ja, kar je prav tako bistvenega pomena...

No ker je prejšnji lastnik nekaj časa z njim vozil avtokros, je pač zadeva takšna kot je - obuškan malo tu malo tam. Tako je tudi prag potreben kleparskega dela, da bom zadovljen jaz sam pa bom kompletne prage menjal...

Bil je malce odrgnen tudi zadnji konec nad izpuhom...

Na drugi strani so tudi vrata potrebna menjave, vendar bom menjal kar obojne...

Potrebno bo zanmenjati pokrov motorja, ker je malo vdrt...

Pod pokrovom ni neke kritične situacije, potrebno bo vse zbrusit, na novo zaščitit in pobarvat. Bistvo pa je vidno na sredi in to 2x - izpuh z dvema katalizatorjema in pa kardan Ker je bil notri nameščen 1.8 motor zelo veliko stvari manjka in sicer od pravega nosilca za ekspanzijsko posodo do zavornega sistema itd...

Vozilo ima še strešno okno...

No zadnja hauba bo prav tako dobila nadomestek, šipa pa je že prava...

Zraven je bil tudi že v originalu barvan zadnji spojler - tako kot je bilo pri rallye-ju original, le da je bil ta še naknadno pobarvan v drugo barvo...

Luči so bile montirane že originalne Rallye...

Manjka pa mi originalna zadnja letvica, ki je bila barvana...

Od odbijača sem dobil le notranji del, upam pa da mi bo kaj pomagal za naprej. Upam da odbijače dobim...

No notranjost tudi pove svoje. Vrata so bila že menjana, ker se vidi da so luknjice na vratih zaprte po domače,prav tako svoje govori modra barva...

Je pa zadnja prtljažna stopnica pravega pomena...

No notranjost avta je bila v celoti pobarvana z body colorjem in neko črno mat barvo, kar bom vse odstranil. V originalu pa je bilo vse skupaj rdeče...

No iz avta sem pobral vse kar je bilo, šare čist preveč...

Vsi originalni vijaki...

Del odbijača in spojler...

Sprednje okrogle luči...

?...

Zadnji brisalec...

Nosilec motorja in železna cev za vodo...

Štarter...

Črna ročica za strešno okno...

Akse, ki so tu od syncrota in ne od Rallyeja...

In seveda tisto najpomembneje - menjalnik z synchro pogonom...

Naslednji dan sem ga postavil še malo na sonce in še malo pogledal. No na zunaj s sprednje strani izgleda takole...

Notranjost...

Na spodnji strani se je nahajala pumpa za bencin...

Oba dva katalizatorja in kardan...

In zadnji diferencial z vsem potrebnim za delovanje...

No te okrogle luči bodo romale dol, za ta čas da najdem od Rallyja vezno steno, masko in luči pa jih bodo nadomestile od Jette...

Dobil pa sem tudi školjkaste dirkalne sedeže, ki jih bom dal na novo tapicirat in na novo oblazinit in so brez homologacije...

Evo zdej cca 1 mesec še nabiram kose in dokončam vijoličnega, potem pa bomo začeli z Rallyem.
No željena končna oblika je nekako že začrtana več o tem pa prihodnje.
Še stroškovni del.
Golf Rallye..............................100€
Avtovleka................................50€
= Skupaj................................150€
(bom malce hitreje nalepil še tiste ostale 2 strani, da smo potem na tekočem)
Lep pozdrav!!