Golf Rallye White

Podforum za opise večjih predelav, obnov in restavriranj Volkswagen in Audi vozil

Golf Rallye White

OdgovorNapisal/-a T3chnic dne Če Jan 07, 2010 8:26 pm

No da Burekovemu Rallyeju ne bo dolgčas sem se odločil da predstavim izdelavo mojega Rallyeja.

V roke mi je prišel prav po naklučju in seveda nisem mogel izpustiti priložnosti za tako stvar. No informacije o vozilu mi je prišepnil David, sam pa sem že naslednji dan naročil avtovleko in se odpeljal ponj v Kamnik. Kar nekaj časa sva se z šoferjem avtovleke vozila, dokler nisva prišla v kraj Tunjice, kjer sva najprej zagledala veliko progo za avtokros. Do konca sva se peljala ob progi in prispela na dvorišče kjer je že čakal Golf ready to go home!!

Z lastnikom sva malo poklepetala, avto smo naložili na avtovleko, uredili še nekaj formalnosti in gasa na pot. Cena za avto je bila smešno nizka in sicer celih 100€. Kasneje seveda jaz ves presrečen nisem mogel da nebi eno pritisnil na poti do doma...
Slika

No proti večeru je bil avto že parkiran tam kjer ima za biti - pri meni...
Slika

Pripeljal sem ga z nekaj deli v notranjosti, manjkalo ni celo gnezdo os...
Slika

No naslednji dan sem malo podrobneje pogledal zadevo...
Slika

Zaradi dotrajanja so bili menjani prednji blatniki, ker pa jih niso nikjer dobili, pa so jih kar izdelali iz navadnih MK2 blatnikov. Menjani so bili tudi spodnji pragi, kjer so jih skupaj pošvasali kar z blatnikom. Avto je bil namreč ličarsko obnovljen a vendar bom jst to ponovno naredil po svoje. Napaka številka 1 je torej švasanje blatnika na prag, kar je nedopustno, prav tako pa sta bila varjena zadnji bok in prag...
Slika

Zraven so ob izdelavi prav tako malce zajebali izdelavo in blatniku dodali eno lomljenje bočne linije preveč...
Slika

Potem na avtu manjkajo odbijači in sprednja maska od Rallye-ja, kar je prav tako bistvenega pomena...
Slika

No ker je prejšnji lastnik nekaj časa z njim vozil avtokros, je pač zadeva takšna kot je - obuškan malo tu malo tam. Tako je tudi prag potreben kleparskega dela, da bom zadovljen jaz sam pa bom kompletne prage menjal...
Slika

Bil je malce odrgnen tudi zadnji konec nad izpuhom...
Slika

Na drugi strani so tudi vrata potrebna menjave, vendar bom menjal kar obojne...
Slika

Potrebno bo zanmenjati pokrov motorja, ker je malo vdrt...
Slika

Pod pokrovom ni neke kritične situacije, potrebno bo vse zbrusit, na novo zaščitit in pobarvat. Bistvo pa je vidno na sredi in to 2x - izpuh z dvema katalizatorjema in pa kardan Ker je bil notri nameščen 1.8 motor zelo veliko stvari manjka in sicer od pravega nosilca za ekspanzijsko posodo do zavornega sistema itd...
Slika

Vozilo ima še strešno okno...
Slika

No zadnja hauba bo prav tako dobila nadomestek, šipa pa je že prava...
Slika

Zraven je bil tudi že v originalu barvan zadnji spojler - tako kot je bilo pri rallye-ju original, le da je bil ta še naknadno pobarvan v drugo barvo...
Slika

Luči so bile montirane že originalne Rallye...
Slika

Manjka pa mi originalna zadnja letvica, ki je bila barvana...
Slika

Od odbijača sem dobil le notranji del, upam pa da mi bo kaj pomagal za naprej. Upam da odbijače dobim...
Slika

No notranjost tudi pove svoje. Vrata so bila že menjana, ker se vidi da so luknjice na vratih zaprte po domače,prav tako svoje govori modra barva...
Slika

Je pa zadnja prtljažna stopnica pravega pomena...
Slika

No notranjost avta je bila v celoti pobarvana z body colorjem in neko črno mat barvo, kar bom vse odstranil. V originalu pa je bilo vse skupaj rdeče...
Slika

No iz avta sem pobral vse kar je bilo, šare čist preveč...
Slika

Vsi originalni vijaki...
Slika

Del odbijača in spojler...
Slika

Sprednje okrogle luči...
Slika

?...
Slika

Zadnji brisalec...
Slika

Nosilec motorja in železna cev za vodo...
Slika

Štarter...
Slika

Črna ročica za strešno okno...
Slika

Akse, ki so tu od syncrota in ne od Rallyeja...
Slika

In seveda tisto najpomembneje - menjalnik z synchro pogonom...
Slika

Naslednji dan sem ga postavil še malo na sonce in še malo pogledal. No na zunaj s sprednje strani izgleda takole...
Slika

Notranjost...
Slika

Na spodnji strani se je nahajala pumpa za bencin...
Slika

Oba dva katalizatorja in kardan...
Slika

In zadnji diferencial z vsem potrebnim za delovanje...
Slika

No te okrogle luči bodo romale dol, za ta čas da najdem od Rallyja vezno steno, masko in luči pa jih bodo nadomestile od Jette...
Slika

Dobil pa sem tudi školjkaste dirkalne sedeže, ki jih bom dal na novo tapicirat in na novo oblazinit in so brez homologacije...
Slika
Slika
Slika

Evo zdej cca 1 mesec še nabiram kose in dokončam vijoličnega, potem pa bomo začeli z Rallyem.

No željena končna oblika je nekako že začrtana več o tem pa prihodnje.

Še stroškovni del.

Golf Rallye..............................100€
Avtovleka................................50€

= Skupaj................................150€

(bom malce hitreje nalepil še tiste ostale 2 strani, da smo potem na tekočem)

Lep pozdrav!!
Umetno oplojena ovca!!
Uporabniški avatar
T3chnic
Stalni uporabnik

Kraj: Bled
Avto: '91 Golf 2 GTI,'97 Golf 3 TDI,'91 Golf Rallye G60

Re: Golf Rallye White

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne Če Jan 07, 2010 8:34 pm

Vse lepo in prav, ampak ne vidim fore v kopiranju IDENTIČNIH postov na vse možne forume. Sej upam da to tuki ne bo tako izpadlo... Ampak če se že lotiš predstavljat en projekt na vseh mogočih forumih, bodi vsaj malo domiseln in ne sam vsega identično kopirat sem in tja. Ker če imaš tak namen (copy-paste everywhere) je prav čisto vseeno če ga predstavljaš samo na enem forumu in na ostalih prilepiš samo linke. Jaz osebno namreč v tem ne vidim prav nobenega smisla. In večina resnih projektovm ki se odvijajo na favdlu so predstavljeni samo tukaj in nikjer drugje.

Pa brez zamere, da nebo spet kakšnih pravljic o kakšnih grozilnih klicih in SMSih kar naenkrat. ;)

Aja, pa še to bi te prosu, pa hkrati tud ostale uporabnike (bomo enkrat dopisal tud v pravila):
Prosim da v posameznih postih ne pretiravate s količino slik. Priporočam max 5 slik na post. V nasprotnem primeru se na eni stran nabere ogromno število slik in posledično se stran na počasnejših internetnih povezavah nalaga celo večnost! Hvala za razumevanje.
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik

Avto: '08 Golf GTI, '02 Polo Gr. A

OdgovorNapisal/-a T3chnic dne Če Jan 07, 2010 8:46 pm

Sem malček uredil besedilo, le slike so enake. na začetku še veliko več pisanega o končni obliki avta, pa sem vse skupaj pobrisal in preuredil, tako da niso identični.

Slike izdelave, to pa pač ne moreš brez tega, ker drugače je booring...

Lep pozdrav!!
Umetno oplojena ovca!!
Uporabniški avatar
T3chnic
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Če Jan 07, 2010 9:08 pm

In kašni so plani s tem avtom?

Ne razumem zakaj bi zdaj začasno stavil gor luči od jette? Al se greš jutri peljat? :)
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a T3chnic dne Če Jan 07, 2010 9:28 pm

Jplani so da se avto obnovi in povrnje v originalno stanje z manjšimi predelavami.

Bojo pa od Jette toliko časa gor da se lepo opaše blatnike in haubo, ker zaenkrat še ni na vidiku komplet front enda od Rallyeja. Treba še malo financ na kup dat pol pa bo. Samo za toliko časa lahko nemoteno delam tud s temi deli.

Lep pozdrav!!
Umetno oplojena ovca!!
Uporabniški avatar
T3chnic
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a RedEvil dne Če Jan 07, 2010 9:32 pm

to bo še pestro na Favdlu :D

Želim ti veliko volje in potrplenja in tudi denarja, delaj počas in z užitkom...
Uporabniški avatar
RedEvil
Fasader

Avto: VW MK3 GTI Juby,Jetta TDI

OdgovorNapisal/-a T3chnic dne Če Jan 07, 2010 9:35 pm

Sej že skorajda vse dele imam, samo še sprednji del mi fali pa še kakšne malenkosti. Pa delat je treba začet...

Lep pozdrav!!
Umetno oplojena ovca!!
Uporabniški avatar
T3chnic
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a DS71 dne Če Jan 07, 2010 9:56 pm

glede na to da jst ne hodim po drugih folc in podobnih forumih me prav en k. briga če je kopija..ti sam šopej :mrgreen:

me pa veseli da se je negdo opogumil in se lotil projekta iz take osnove ..čestitke
Glede na videno do sedaj od tvojih projektov po moje ni strahu da ne bo delo kvalitetno narejeno..upam samo da se tokrat "ujamemo" v okusu :lol:
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...
Uporabniški avatar
DS71
Stalni uporabnik

Kraj: Il. Bistrica
Avto: zoom zoom

OdgovorNapisal/-a eugene dne Če Jan 07, 2010 10:53 pm

ta in še ena dva projekta je edino kaj čekiram na teamvw in sem zdaj prov vesel da si to predstavu tudi tu. in sem tudi vesel da bo bel. daj burek naredi ti črnega. to bi bli trijo z rdečim od fritza. v glavnem pohvalno in kar pogumno z predstavitvijo. saj boš vidu da nismo tako zlobni tukaj.

Jurtz napisal/-a:Prosim da v posameznih postih ne pretiravate s količino slik. Priporočam max 5 slik na post. V nasprotnem primeru se na eni stran nabere ogromno število slik in posledično se stran na počasnejših internetnih povezavah nalaga celo večnost! Hvala za razumevanje.

ah saj ni panike potem nabijemo par postov spama in smo v livelu. :mrgreen:
"Try not. Do. Or do not. There is no try." - Master Yoda
Uporabniški avatar
eugene
Valček s.p.

Kraj: Vukojebina
Avto: Mk1 gti, hrošč '67, volvo 145 in 245 superpolar

OdgovorNapisal/-a BeniNorc dne Če Jan 07, 2010 11:25 pm

jap, jaz tud rad spremlam tvoje delo :D
Uporabniški avatar
BeniNorc
The Polish connection

Kraj: Črnomelj
Avto: Golf .. na plinsko olje :)

OdgovorNapisal/-a Gloga dne Pe Jan 08, 2010 12:23 am

eugene napisal/-a:ta in še ena dva projekta je edino kaj čekiram na teamvw in sem zdaj prov vesel da si to predstavu tudi tu.

To in samo to! :twisted:

Kluki, mi (jst pa gorenjska kompanija) stojimo za tabo. Ostali se morjo pa se mal prvadt :D
Oh Nein, die Manta's!
Uporabniški avatar
Gloga
Blazen na cvick

Kraj: Scheraunitz
Avto: '97 Henri Lloyd Yachting

OdgovorNapisal/-a Tha Reel M dne Pe Jan 08, 2010 1:00 am

jurtz jst tut napisem post in ga dam se kam drgam...ne vidm problema v tem..ampak to ni tema kle...
Matejko zakon, predstavi da se slovenski prostor opomore še z kakim rallyem...zmaga....
sam Scirocoo je pa itak zmaga, pa take fore-majkemi :mrgreen:

LP
M
1J1 MK IV TDI & Scirocco GTX 16 V 88" -- > Me ON AIR http://www.livestream.com/scirocco
Uporabniški avatar
Tha Reel M
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana
Avto: Ja moj avto ja!

OdgovorNapisal/-a T3chnic dne Pe Jan 08, 2010 1:20 am

Ahahah konc. Reel zdj ko boš tega fertik vem za še enega.

Aaa, kaj pravš? Pa ne upaš...

Lep pozdrav!!
Umetno oplojena ovca!!
Uporabniški avatar
T3chnic
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a BruM dne Pe Jan 08, 2010 1:42 am

sam leto 2010 bo zelo obetavno..samo poglejte kolko projektov se je odprlo..oz se delajo in končujejo..
scirocco,2 rally-a,2-3 mk2 gti,2-3 hrošči(govorim na pamet..nisem siguren o točnih številih)itd..itd..
BruM
Stalni uporabnik

Kraj: >>obala<<
Avto: mercedes 500sec

OdgovorNapisal/-a $küll dne Pe Jan 08, 2010 2:37 am

T3chnic napisal/-a:Slike izdelave, to pa pač ne moreš brez tega, ker drugače je booring...
Lep pozdrav!!

jurtz ni rekel da nesmeš preveč slik dat noter, ravno nasprotno, čim več, ampak hotel je povedat da jih dej po 5 na en post, in pol nadaljuj v naslednjem postu...

upam da je zdej bolj jasno...
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

Kraj: Kolombanburg
Avto: Audi urquatro 1981, Audi coupe GT 1982

OdgovorNapisal/-a Tha Reel M dne Pe Jan 08, 2010 3:18 am

T3chnic napisal/-a:Ahahah konc. Reel zdj ko boš tega fertik vem za še enega.

Aaa, kaj pravš? Pa ne upaš...

Lep pozdrav!!

pa upam, za primeren denar vse :D
tokrat bi delal golo školjko in samo en pošten moped notr...
Lp
M
1J1 MK IV TDI & Scirocco GTX 16 V 88" -- > Me ON AIR http://www.livestream.com/scirocco
Uporabniški avatar
Tha Reel M
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana
Avto: Ja moj avto ja!

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Pe Jan 08, 2010 12:08 pm

Na katalizatorjih ti manjka spodnja zaščita :wink:

Če bi rad imel kompleten katalizator v dobrem stanju, ti jaz lahko svojega prodam, ko nardim zase 'kopijo' :wink:
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a BureK dne Pe Jan 08, 2010 12:08 pm

kot sem že povedal prej za tvoje avte, se mi dopade natančnost in kakovost...samo mk3 ima zgrešen stil za moje pojme. če bo rallye tak kot uni rdeč mk2, potem ni dvoma da bo en zelo dober primerek. škoda je edino da je osnova malo "posiljena" ampak se itak vse da popravit.

morem pa pograjat uno kar si varil v prtljažniku. če boš kaj po kopru, se lahko javiš pa ti razkažem delavnico in projekte.

moj sosed namreč obnavlja za svojega očeta enega MB W123 240D. in avto je tolko rjav, da je sprednje in zadnje blatnike s pragovi in podnom vse mogu porezat in zavarit nove kose pločevine. nekateri od teh kosov so kupljeni (blatniki, pragovi itd itd) ampak nekatere pa je izdelal sam.

vzameš kos pločevine, razna kladiva, nastavke in ostalo robo pa jo obdeluješ da ima izgled original kosa. potem ga s kakim Biaxom malo "trim-aš" in vpasaš v luklnjo pa pol vse skupaj točkovno zavariš.

ti si vzel kar kos pločevine in ga zavaril in tako "zgubil" tiste "kanale" ki so bili videti na njej. pomoje kot je reku marino se jutri z avtom ne boš peljal in če si boš vzel malo več cajta na takih področjih bo končni rezultat lahko tudi 5x boljši.

naj se ti ne mudi, bo boljše tako. avte za se prevažat okoli imaš in nisi odvisen od tega, tako da lepo mirno, da bo v ponos vsem tako tebi kot nam :wink:
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom

Kraj: predor Markovec
Avto: Rallye Golf

OdgovorNapisal/-a T3chnic dne Pe Jan 08, 2010 1:01 pm

No hvala za suport.

Burek @ mogoče na slikah izgleda kot da so tisti kanali "izgubljeni", sem se pa tega pazil in sta oba lepo vidna in čutna, samo na slikah se vidi vse na pravokotno. Bom poslikal malo bol natančno, samo je pa zdaj že v temeljni.

Jinx @ Ja to bi bil vesel, ker bom probal delat z več originalnimi kosi, če pa karkoli ne bo za dobit pa kopije.

Glede na to da je školjka dost u pizdi bo največ dela na njej, vse ostalo imam že novo.

No ker vsi vemo da se pač nekateri deli za Rallyja težko dobijo, sem se obrnil na človeka, ki jih je imel v osebni lasti ker nekaj.

V glavnem ob prvem prihodu v Idrijo cca dva meseca nazaj sem spoznal gospoda Darka Peljhana, ki mi je že kar naravnost povedal da gremo pogledat avto. Seveda je sledilo vprašanje "le kašen avto" in tako sva se s kolegom pred avtohišo MPI v Idriji vsedla v avto, Darko pa naju je zapeljal v privatno garažo, kjer sem za nekaj časa odprl usta...
Slika

Avto je res u nulo, vse originalni deli, na novo prebarvan...
Slika

Pod haubo pa VW G60 16V z BBM sesalnim kolenom...
Slika

Speedline na strani in odstranjeni G60 znaki...
Slika

Zadaj odstranjen znak VW in Rallye emblem...
Slika

Še moji deli pri Gospodu Peljhanu in sicer sprednji odbijač ki je še potrebno izrezat odprtine, saj je iz poliestra...
Slika

Zadnji odbijač...
[url=http://www.Slikomat.com/slika/4038597.htm]Slika

In dve maske, oblubljena mi je rjava, kjer so še vsi čepi in perčki, vendar razmišljam da bi vzel še rdečo, na kateri manjkajo zadaj zatički...
Slika

Že pri prvem obisku mi je predlagal naj naredim cestno verzijo, ker je veliko več vredna.

Dober mesec nazaj je sledil še drugi izlet v Idrijo. Taksist je bil Ciril z Alfo, zraven je pristopil tudi Wido in gasa v Idrijo.

No pri prihodu nas je presenetila najprej polna garaža Mitsubishijev...
Slika
Slika
Slika

Lep pozdrav!!
Umetno oplojena ovca!!
Uporabniški avatar
T3chnic
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a T3chnic dne Pe Jan 08, 2010 1:03 pm

No napredovanje pri sestavljanju notranjosti pa sem z njegovim dovoljenjem dokumentiral kar jaz...
Slika

Pokrov v prtljažnem prostoru od Countryja...
Slika

Nekaj napredka tudi v motornem prostoru...
Slika

No še ena od zunaj...
Slika

V glavnem po obisku in pogovoru z gospodom Darkotom sem se odločil da bo na slovenske ceste prišel še en Golf Rallye v čimbolj originalno stanje in prav tako bele barve.

Tako smo danes šli iskat dele. No od njega sem prvo mislil vzet črno masko, ki mi je bila obljubljena zaradi ohranjenosti...
Slika

Vendar sva se domenila potem še za rdečo...
Slika

Tele cifre so mi všeč ja...
Slika

Torej na lagerju kar dve Rallye maski...
Slika

Dobil sem tudi sprednji in zadnji odbijač in sicer poliesterske kopije, s tem da so odbijači prirejeni za VWMS in so brez luknje za hlajenje sprednjih diskov in na zadnjem brez luknje za izpuh. To bomo seveda popravili...
Slika

Potem sem dobil original VWMS izpušni lonec, ki je bil montiran na dirkalnem Rallyju...
Slika

Fi je nekam velik... 70mm...
Slika

Original tablica z podatki in serijsko številko...
Slika

Dobil sem tudi značke G60 za na Rallyja na sprednjem blatniku, zadnji znak VW in pokrovček za na menjalnik, ampak sem kasneje opazil da je menjalnik že podoben novejšemu od trojke in inma večino delov za trojko...
Slika
Slika

No to je s strani Peljhana vse. Že kar nekaj časa nazaj sem dobil še enega Golfa za v kose, na njem pa odlične kose z na Rallyja...
Slika

Z njega sem vzel sprednjo haubo, ki je z razliko od ostalih petih, ki jih imam doma popolnoma ravna. Edine napake so na sprednji strani otočkane od kamenjčkov in malce jo je najedla že površinska rja, vendar bomo to popravili...
Slika

Ravna vrata...
Slika

Volanski drog in sicer nastavljiv po višini...
Slika

Z donatorskega vozila sem pobral dol tudi vse čepke, zatiče in kaveljce, ki jih bom potreboval. Ni jih malo...
Slika

No doma sem imel že komplet aksšenkle od GTIja, ki bodo šli v obnovo in jih bom nato pri montaži samo zamenjal z zdaj namontiranimi...
Slika

Od Davida sem dobil še mehko armaturo...
Slika

Je armatura z možnostjo montiranja Digifiz števca, za menjat pa je le predal, ki pa imam doma že enega v brezhibnem stanju...
Slika

No zaaral sem tudi motor G60, ki ga grem verjetno iskat do konca tega tedna. Kosi so skorajda vsi, nekaj jih pa je že doma na policah. G60 all the way!!...
Slika

No za konec pa sem nabavil še nekaj materiala za delat. Sem pa dobil 2 paketa epoksi barve za ceno enega, ker sem jih kupil en dan po pretečenem roku...
Slika

Še stroškovni del.

Nakup pri gospodu Peljhanu.................................1000,00€
Nabava materiala...............................................52,44€

= Skupaj.......................................................1202,44€

Lep pozdrav!!
Umetno oplojena ovca!!
Uporabniški avatar
T3chnic
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Pe Jan 08, 2010 2:23 pm

Lepo napreduješ :wink: Zgleda, da bo šlo tole v original stanje ne?
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a T3chnic dne Pe Jan 08, 2010 4:46 pm

jinx @ res je, šlo bo v čimbolj originalno stanje, kakšne kose sigurno ne bom dobil original in zato bom dal kopije. Tako recimo gredo poliesterski odbijači gor, pa mogoče še kakšen del kopija, vendar bom bolj kot ne iskal oriđi dele. Sej veš kako je to, ko vse bolj paše na avto kof aftermarket roba...

Lep pozdrav!!
Umetno oplojena ovca!!
Uporabniški avatar
T3chnic
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne Pe Jan 08, 2010 4:48 pm

ma dej, te slike peljhanovga rallyja pa micubišije pa tralala smo že vse vidl... pa tud ne paše sem to. dej slikce od tvojga projetka!!! :)

pa kot že rečeno, ne pretiravat s ful slikami v enem postu. rajš napiši več postov. ;)
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik

Avto: '08 Golf GTI, '02 Polo Gr. A

OdgovorNapisal/-a X-Hair dne Pe Jan 08, 2010 4:51 pm

Sam je res mal smešno prebrat, da Peljhan lepo napreduje z golfom, čej pa že zdavnaj fertig.
EKOTOP - globinsko kemično čiščenje
Uporabniški avatar
X-Hair
Ga bazni!

Kraj: Fant od Fare
Avto: Beli 16V-strah in trepet Zale

OdgovorNapisal/-a T3chnic dne Pe Jan 08, 2010 5:22 pm

Pol dejansko že veš na kateri stopnji sm s projektom in bom kar od tam nadaljeval. Če je že to taka reč.

Lep pozdrav!!
Umetno oplojena ovca!!
Uporabniški avatar
T3chnic
Stalni uporabnik

Naslednja

Vrni se na Volkswagen in Audi projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov