osebno ne maram in ne podpiram vandalizma in unicevanja iz objestnosti.
vsako poskodovano stvar je nekdo placal in nekoga stane.
ampak v tem primeru pa stojim za vsemi mariborcani in ljudmi ki mislijo, da je treba radarje izbrisat z oblicja zemlje.
zakaj?
1. vsake tolko placam kazen zaradi 10km ali kaj vec, prekoracene hitrosti 20 metrov pred tablo na koncu naselja.
ena hisa na levi, plus tega je bla tabla premaknjena za 30 metrov naprej.
nikoli se nisem cutil krivega in kogarkoli ogrozajoc. padem pac v inkasantsko misolovko, jbg...
tristo metrov prej v centru kraja, zjutraj se zmeraj spremljam moje mladice v vrtec in solo,
ker:
a.) ob tej uri nihce ne ustavlja na prehodu za pesce ((vsaj 95% voznikov ne)
b.) ker kamijonisti ne vozijo 50 na uro in niti pod razno ne bi uspeli ustavit, ce bi otrok neprevidno preckal prehod
c.)
ker ob 8.00 se ni bilo radarja v centru na prehodu ali pa vsaj kake perventivne (psiholosko) kontrolein potem se nekateri cudijo, ce se jezis, ker si vozil prehitro. ja vem, nekje mora biti postavljena meja.
saj je tudi v banki meja 0. kar je pod je minus, kar je nad je plus.
ok, naj bo 50. ampak tam kjer je za potrebo, ne pa tam kjer je odlicen inkasantski prostor.
cudno ane, da se na 4, 5, 6, ali vec km dolgi razdalji med tablami radar zmeraj postavlja na ena in ista (inkasantska) mesta ?
2. porocila, novinarski clanki, intervjuji, vse to lahko zavaja al pa se interpretira tako kot kdo zeli.
ampak da podjetje postavi na lastne stroske radarje s provizijo 92 % na deset let, brez razpisa, vednosti in dovoljenja
drzave samo v enemu mestu, to pa mislim da presega vse meje okusne legalne kraje postenih drzavljanov.
kradejo z radarji, kradejo z vinjetami, kradejo s cestno takso, kradejo z zavarovanjem in potem mi na edinemu ravnemu
delu 15km odseka postavijo tablo omejitev 70km na uro, tako da je legalno nemogoce prehitet kamijon ali kogarkoli
ne da bi bil v preksku. and guess what. na koncu ravnine itak kaj pa drugega kot radar.
3. pri sosedih v italiji v jutranjem casu ko je rush hour, stojijo po kriziscih policaji in usmerjajo promet
in mahajo in krilijo z rokami: cicolare, circolare... in tam kjer je 40 vozis tudi 70, 80...
in kaj zdaj bo pa v enem velikem mestu ala mb zeleni val 50km na uro? osebno sicer ne poznam mb, ampak
namesto tega inkasantskega projekta, bi lahko dali kamere ki bi snemale tiste ki dobesedno prevozijo rdeco luc
in tiste ki si privoscijo prevozit krizisce z res res preveliko hitrostjo.
in kaj bodo ljudje naredili ko bodo znali na pamet lokacije radarjev ? najbolj logicno je da bodo med tockami nazigali tja v enormne hitrosti, cez radar za vsak slucaj se kaksen km manj in potem zopet za vse solde do naslednjega radarja.
kaj bo to prineslo za sabo, bo pa cajt pokazal.
najbrz bo kot na avto cesti: lojze po prehitevalnem pasu tempomat na 125, janez pa po odstavnem mimo 160, ker mu je po
petdesetih kilometrih pocil film..
odlicno.
potem pa beremo o smrtnih zrtvah (na zalost) zaradi neprilagojene hitrosti in sankcija je zopet zmanjsanje mak. hitrosti za
se 10 km/h.
4. uni, ki ima polno malho bo naredil dva prekrska na dan, konec leta se mu ne bo poznalo. uni ki nima bo naredil enega na
teden in bo konec meseca vzel kredit za kruh. aja saj res prekrsek je isti, kazen mora bit in velja za vse enako.
g jankovic lahko vozi 180, a se tega niti pod slucajno ne spomni. kresnicka 200, ampak kriv je seveda sofer in bo placal iz svojega zepa. itak. ampak nec bat. bo dobil 20 nadur konec meseca iz davkoplacevalske malhe in bo.
5. na enostavno gradbeno sem cakal pol leta, pa vodni viri, pa priklop na cesto pa piz*e materne, kresnicka pa naredi bajto pol leta pred izdajo gradbenega. meni visi pogodba en mesec na oglasni na obcini, uni pa v centru portoroza proda parcelo za
neverjetni 14tisoc eur cez noc...
ampak zdaj je pa ze malo offtopic.
dejstvo je samo eno. udri po siromaku. saj smo siromaki tega vajeni ze od knezjega kamna naprej.
zato in samo zato in se bi lahko kaj napisal podpiram unicevanje radarjev. ker je to edini nacin da se narod upre
tajkunom in oblastnikom ki kradejo in kasirajo in prekladajo riti z izjemno nizkim iqjem z toplega stolcka na topel stolcek.
jbtz, my ass. dokler ne bo za vseh enako bo tako. ko grem v trgovino, vzamem eno struco, pridem na kaso, placam 1 eur
in grem. nekdo naredi stadion, pusti miljone pufa in posledicno lacnih ust in zdaj bi vzel kredit da bo resil drzavni kredit
ni treba dosti sole, za zracunat koliko denarja se bo nabralo, kdaj bo izplacana ta privat investicija in koliko bo dobicka nadaljnih x let, ki se bo stekal v nekogarsnje zepe, a ne?
zminirat je treba vse, izpraznit kako poslopje in nadstropje, poslat koga delat z lopato in mu storit placat kruh,
ko bo sel lacen po njega v trgovino.
dokler se bomo sami mi spodaj posipali s pepelom "res je vozil sem 10, 20 na uro prevec, bom posteno placal kazen" se ne bo prav nic spremenilo. edino vsake toliko se bo kak prisklednik zamenjal.
in dokler priskledniki in glavni akterji ne bodo vrnili kar so pokradli in sli kopat jarke za kazen ene par let bo tako kot je.
zato podpiram tale trenutni vandalizem in samo zato.
hudo mi je vsakic ko pride do tragedije, ampak zal samo in predvsem radarji tega ne bodo resili.
p.s.: ne tlacim vseh v istih koš, predvsem ne tistih ki posteno mislijo in posteno opravljajo svoje delo. prav je in neobhodno potrebno, da imamo policijo, prav je da so sankcije in kazni. prav je da si vsak sam pri sebi prizna in odgovarja za napake.
samo tole kar se v zadnjih letih dogaja pa je zacelo presegat vse meje normale.
go maribor, go!