VW Golf VR6 Black edition

Podforum za predstavitve vaših Volkswagen in Audi vozil

Re: VW Golf VR6 Black edition

OdgovorNapisal/-a BureK dne Po Maj 16, 2011 8:53 pm

:crazzy:
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom

Kraj: predor Markovec
Avto: Rallye Golf

OdgovorNapisal/-a Slicker dne Pe Maj 20, 2011 10:38 pm

po celem tednu v garaži še vedno nisem prišel do zaključka kaj je narobe.
sem menjal regulator pritiska bencina na railu (s ponaredkom) in je bilo še slabše, je avto verglal 10s da je vžgal. sem originalnega malo spucal in dal nazaj. avto ni trokiral več, ampak tut šu ni nikamor. potem sem čez noč odklopil akumulator da bi se ecu zresetiral. še slabše... tresel, cukal, trokiral ko nor. smo mu še na testerju zresetirali možgane in ni blo nič bolše. potem sem odklopil lambdo sondo in se malo vozil. avto je šel občutno bolje, samo še vedno ne tako kot treba. in pa ko se je segrel je spet začel bencin čez auspuh metat in trokirat. tako da sem lambdo priklopil nazaj, s kontakt sprejem našprical konektor motorne inštalacije in vseskup zaprl. vse bolj sem sumil pumpo in že kupil novo, a sem jo danes še enkrat preventivno izmeril in "nažalost" pumpa dela. fila slabe 3.5bare (po knjigi piše da mora cca. 3.5 bare in pa mora po 10min pritisk na railu ostat nad 2.5 - vse OK!).
Slika
sem se pa spomnil da me je avto začel zafrkavat odkar sem dal auspuh nardit. prej je bil brez katalizatorja, fi55, srednji in zadnji lonec spucana. sem klical kolega in je rekel da odkar je dal vmes še en lonec ga isto zajebava in rahlo cuka. tako da jutri probam ECU zamenjat, če ne bo bolš še katalizator stran odbijem in dam original zadnji lonec gor. Če pa to še vedno nebo odpravlo problemov je pa po moje problem v drobovju motorja ali kje v inštalaciji. Če se to izkaže za resnično, gre noter 1.8T.
Uporabniški avatar
Slicker
Stalni uporabnik

Kraj: okolica Trebnjega
Avto: Golf VR6

OdgovorNapisal/-a ŽucMac dne So Maj 21, 2011 1:25 am

za vsak slučaj preveri še ta ventil : viewtopic.php?f=41&t=4880&start=125#p135899

če tle falš-luft not vleče, se vse zbrka... sem resetiral komp in je blo ok, drug dan pa spet katastrofa... in tako ene parkrat, pole sem pa v roku par dni našel vse felerje in od takrat vr-bus šiba ku treba.

po moje lih kaj velkega ni, nekje ena malenkost ebe, samo qrc ku se s prve ne najde prec...

poglej in napiši kaj si našel, mamo vsi stare plehe, vsaka izkušnja nam bo še kdaj prav prišla :D
“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.” - Mark Twain
Uporabniški avatar
ŽucMac
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a Slicker dne Sr Jun 29, 2011 12:39 am

pozna kdo koga ki pozna VR6 motorje in je pripravljen pomagat? ker počasi bom zgubu živce in bom sekret samo zažgal...
Uporabniški avatar
Slicker
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a BureK dne Sr Jun 29, 2011 10:41 am

še vedno trokira pa take fore ?
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom

OdgovorNapisal/-a Slicker dne Sr Jun 29, 2011 11:06 am

Ja. ko se segreje začne zajebavat. zadnjič sem se lagano peljal slabih 50km v eno stran, sem ugasnil avto in ga nizem mogu 45min nazaj prižgat. ko mi je končno ratalo pa sem se komaj do doma pripelal, do 3000rpm. danes še neki probal ko grem v celje in bo verjetno spet začel jebat. bom vzel s sabo da izmerit pritisk pumpe da vidim al je pumpa al jo lahko izključim. naročil sem tudi potenciometer na dušilni loputi, kateri naj bi reguliral gas in pa sporočal računalniku kolk bencina je potrebno za delovanje. rele močno dvomim da bi enkrat delal, drugič ne. pol pa je še ena varjanta da je oddušek v tanku zabit. tako da bom še to varjanto probal. če ni nič od tega pol res ne vem kaj bi blo narobe.
Uporabniški avatar
Slicker
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a nevednez dne Sr Jun 29, 2011 11:23 am

Slicker napisal/-a:...rele močno dvomim da bi enkrat delal, drugič ne...

ne dvomi preveč, je možno da dela/drugič pa ne dela.

meni je na smrduhu (TDi) je**ni rele 109 (napajnje motornega računalnika) povzročal grozne probleme. Občasno se je naredilo, da avto ni hotel vžgti, ko sem doma gledal diagnostiko ni bilo nobene napake. To se mi je dogajalo 1x na dva meseca. In ko je crknil ni in ni hotel vžgat. in ja, vedno ni hotel vžgat, ko je bil topel, pri mrzlem ni bilo problemov. pomenjal vse drugo, ni pomagalo, na koncu zamnjam rele, dela ko šus :)

Tak da, rele bi lahko bil vzrok za podobne težave. Valjo je imel podobne težave ''...Ko motor užge, ne dela normalno, cuka in iz izpuha smrdi po bencinu'', link do teme: viewtopic.php?f=34&t=6403 ,napaka je bila rele št.30, ki opravlja isto funkcijo (nap. ECU) kot 109ka pri meni.
Uporabniški avatar
nevednez
Stalni uporabnik

Avto: štirje krogci

OdgovorNapisal/-a BureK dne Sr Jun 29, 2011 11:25 am

oddušek v tanku nima nobene veze. če je zabit potem se ustvarja pritisk v tanku in ti pumpa fila še tolko lažje. jaz bi probal s tem potenciometrom na loputi in še enkrat bi se igral z lambdo. ali probaj odklapljat senzorje razne. svečke so original ? si probau špricat z vodo da vidiš če pribija kje tok ?

in kaj pa lmm ?
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom

OdgovorNapisal/-a Slicker dne Sr Jun 29, 2011 11:45 am

svečke so NGK BKR5EKU, enako kot original. kabli so novi, originalni, cinšpula je glihtko nova. lmm je tut nov, original. senzor na glavni gredi je nov, temperaturgeber je nov (originalen). bom probal še z releji pol. v etki vidim da ima rele vklopnega kontakta za črpalko za gorivo (167) in pa rele 109 - vidim da ga imata samo 1Z in pa vr6 (AAA). rele 109 mam na zalogi, ga bom kar takoj pretaknil, 167 pa bom naročil pa da vidim kaj bo.
Uporabniški avatar
Slicker
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a ŽucMac dne Sr Jun 29, 2011 12:03 pm

regulator tlaka bencina na common-railu je ok ?

pa tista vakum linija, ki gre iz glave na cev med lm in trotl-body-jem ?

drugače pa če dvomiš v rele, ta 167 ni nič posebnega, špula in delovni kontakt.
ko sem jaz frkaval okol sharana, sem ponucal (za probo) kar enga iz passata...

Slika

čist btw, a je v golfih tud taka elektro-omarca ?

Slika
“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.” - Mark Twain
Uporabniški avatar
ŽucMac
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a Slicker dne Sr Jun 29, 2011 12:09 pm

regulator bi naj bil ok. sem dal notr en ponaredek pa je še slabše. hrvatje pravijo da naj bi bla pumpa. da bi moglo filat 4 bare, daje pa 3.5.
Uporabniški avatar
Slicker
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a ŽucMac dne Sr Jun 29, 2011 12:16 pm

moja pompa je bla menjana 2009 in NE daje 4 bare, pri odklopljeni vakum lajtungi na regulatorju da jedva 3.5-3.7,
avto pa laufa ku treba.

regulator je pa itak 3 barski, tko da je čist vseeno za tiste pol bara...

Slika

Slika

je pa res da je bil stari regulator perpetum-mobile,
s 4 barsko pompo je nabil preko 6 barov,
bus je pa letel ku prasica.

če je vžgal... :lol:

Slika
Uporabniški avatar
ŽucMac
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a nevednez dne Sr Jun 29, 2011 12:21 pm

Slicker napisal/-a:...in pa rele 109 - vidim da ga imata samo 1Z in pa vr6 (AAA).

ne drži :)

rele 109 imata preverjeno v ''mk3 generaciji'' tudi AHU (tdi90) in AFN (tdi110) konjev , imajo pa ga tudi golf-i mk4 TDIji sigurno, verjetno pa tudi kakšen bencinar.

ŽucMac napisal/-a:čist btw, a je v golfih tud taka elektro-omarca ?

ne
mk3 ima enako rele-ploščo kot golf mk2 (oziroma tvoj cabrio passat :mrgreen: )
Uporabniški avatar
nevednez
Stalni uporabnik

Avto: štirje krogci

OdgovorNapisal/-a ŽucMac dne Sr Jun 29, 2011 12:23 pm

aja, še to.

pompa od vr6 in 2E motorja (2.0i 8v) naj bi bila enaka, glede na to da si na servisu zaposlen, boš mogoče lažje prišel do nje.

@nevednež: zaenkrat je še pick-up, bo pa kmal cabrio ja, Kat že čist nori okol bajte... :lol:
Uporabniški avatar
ŽucMac
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a Slicker dne Sr Jun 29, 2011 12:32 pm

nevednez napisal/-a:
Slicker napisal/-a:...in pa rele 109 - vidim da ga imata samo 1Z in pa vr6 (AAA).

ne drži :)

rele 109 imata preverjeno v ''mk3 generaciji'' tudi AHU (tdi90) in AFN (tdi110) konjev , imajo pa ga tudi golf-i mk4 TDIji sigurno, verjetno pa tudi kakšen bencinar.

res je, se pardoniram. gledal sem samo letnik 94.

zdj res več nč ne vem. hrvati pravjo da mora bit 4 bare, žuc ma enak pritisk kot jz pa vse dela bp. ne razumem več.
ni problem prit do pumpe. original je 400€, neoriginal 250€. ni mi za metat tok dnarja stran če ni to to. pa še vsi novi kosi imajo valeo sistem prikazovanja goriva, jz mam pa še pierburg, se pravi bi blo treba menjat tut plovec ki pa je spet 100€. [smilie=zeppelin.gif]
Uporabniški avatar
Slicker
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a pocesnkII dne Sr Jun 29, 2011 3:20 pm

predlog
naredi T kos na vodu goriva in stevec potegni v kabino.
pojdi se vozit in spremljaj kaj se dogaja z pritiskom, takrat ko cuka.
takrat ko ni hotu vzgat, bi mogu pomert kol ma pritiska, da bi vedu kje si.

p.s. jaz ce bi se mi to dogajalo bi preveril VSE mase okoli motorja.

p.s2 ko si ravno iz okolice novega mesta se zapelji do tunerca, ga dajta na valje in poglejta kaksna je krivulja moci in navora, ob enem bosta pa se vidla zmes goriva in zraka. zelo priporocam mojstra ve kaj se dogaja z racunalnik in ga zna ustrezno za male pare optimizirat.
Servis, diagnostika osebnih in tovornih vozil--->PM
Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: Kamnik mi je predmestje
Avto: GTI VI KILLER->M5 touring

OdgovorNapisal/-a Green dne Če Jun 30, 2011 10:01 am

Men ni vžigu, pa sn dal injektorje očistit, pa je spet vžigu fajn. :wink:
l.p.
Uporabniški avatar
Green
Stalni uporabnik

Kraj: Savijnska dolina
Avto: vw 1200j

OdgovorNapisal/-a Slicker dne Če Jun 30, 2011 10:12 am

mislim da smo rešili problem. včeraj sem šel v Celje in je že po 20km avtoceste začel trokirat in se stresat. glih ko sem hotu prehitet avto pa je potrokiral, tako da sem bil najpočasnejši ko sem se pelal več al manj skoz 120. pridem v celje h kolegu, vgasnem avto, probam vžgat in seveda ni blo nič, kot ponavadi. priklopim manometer in kaže 0.0 :shock: ga šenkrat probam mal naverglat in zleze na 0.8 [smilie=blink.gif] se pravi je nekaj s pumpo. probam zamenat rele 109 in nič bolš. pol pa smo pumpo vezala direkt na aku in avto vžge iz prve ko šuš. nazaj grede sem se peljal s pumpo priklopljeno na + od ojačevalca in nobenga problema. dela ko treba [smilie=auto.gif] tako da zdj al je ta rele 167 al pa je kje kaka žica na napeljavi do pumpe oksidirala. bom danes zamenjal rele da vidim če je to to, drugač pa bom vezal pumpo direkt na + in si zvezal en šalter v kabino in bom pol sam vklaplal in izklaplal.
Uporabniški avatar
Slicker
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a ŽucMac dne Če Jun 30, 2011 10:18 am

odpri rele, se bo prec vidlo.

al so skurjeni delovni kontakti (mal pobrusiš do zamenjave) al so pa loti kje popustli - polotaš pa je mir do penzije.

no, fajn da se je našlo nekaj konkretnega :D
Uporabniški avatar
ŽucMac
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a Slicker dne Če Jun 30, 2011 10:23 am

dobim jutri drug rele. nisem jz prijatelj z elektriko in stvari povezanimi z njo. kakšne kable za avtoakustiko že potegnem, kj večjega pa prepustim nekomu k to zna. jz se elektrike bojim k hudič križa :D
Uporabniški avatar
Slicker
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Če Jun 30, 2011 11:20 am

No, sam da si najdu vzrok. Upam, da je rele in da boš mirno spal :D
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a ŽucMac dne Če Jun 30, 2011 11:23 am

navsezadnje loh pustiš na ojačevalcu, ugasneš radio, evo ga, gasi se i avto :lol:

sam ne spet med prehitevanjem :mrgreen:
Uporabniški avatar
ŽucMac
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a Slicker dne Če Jun 30, 2011 11:25 am

ojačevalec ima stalen plus, remota da pa premalo štroma da bi lahko zvezal da se ugasne ob izklopu radia. če ne druge bi bla varjanta na obvolansko ključavnico zvezat, samo spet pol avta razkopat zarad tega...
Uporabniški avatar
Slicker
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a ŽucMac dne Če Jun 30, 2011 11:29 am

ma jaz se hecam :D

naredi orenk, pa je.
Uporabniški avatar
ŽucMac
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a lukavr6 dne Če Jun 30, 2011 11:40 am

glede na to da nisem spremljal foruma je mal prepozno, ampak glede na to da si rešu, ti bo bognedaj kdaj prav pršlo. jaz mam še 12 injektorjev, pa 2 regulatorja doma, tko da če te bo še kej zajebaval prlet na pivo pa bomo zamenal...
... (Corrado) might be the greatest collection of bad VW ideas ever put into one car.
Uporabniški avatar
lukavr6
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana
Avto: Corrado vr6, Corrado vr6, Renault Clio:)

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Moj avto

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov