Deževni Raceland 02.10.2009

Pogovori o naših in tujih srečanjih in dogodkih

Deževni Raceland 02.10.2009

OdgovorNapisal/-a X-Hair dne Po Okt 05, 2009 9:08 pm

Verjetno bo spisano malo bolj začinjeno, ma sam da se lepše bere. :P

Torej. Po naklučju izvedel za en event na racelandu. Organiziral ga je en iz alfa foruma. Prečekiram na forum in pregledam kaj bo kaj vozilo dol. :shock: Ti mater, jaz sicer ravno ne spadam med te bolide ma OK. Če se mi ne bojo smejal bo OK, ko uletim s to staro kanto, ampak sem komaj čakal, da si ga lahko spet malo privoščim. Naslednji dan spet pogled na forum in že skoraj polno. Hitro prijava in se napišem na listo. Napoved se je skozi teden izboljševala :D in na koncu je sledil popolni petek. Končno lahko probal nekje razliko, ne da ogrožam sebe oz. druge. Zakon. Dež je lepo naletaval čez celi dan [smilie=thumbsup.gif] in se je začelo sušiti šele zadnjo dobro urco eventa. Potem smo še podaljšal za pol urce, ker karting mojstrov ni bilo.

S spremljevalnim vozilom sva štartala ob 6.30 in lepo na izi proti LJ, kjer smo bili zmenjeni na dolgem mostu. Prišli so še trije in se počasi odpravili proti dolenjski. Midva z Lartom sva lepo na iti 100-120, tak da so ušli naprej. Jaz sem itak vedel kje je in sva lepo kruzala na jug. V LJ suho lih de ne, ma se je zadeva izboljševala proti cilju, he he. Pridemo na Raceland, jaz itak čist napaljen, modeli stokajo ker je dež, jaz ves happy, klap pa nič jasno. :lol: Organizatorju posodim laptopa, da smo rašili rahlo zagato. Živčn sedim na stolu in čakam kdaj bo model končal s formalnostmi. Pol pride super duper EVO IX. 8) Ma sej bi šou človek kar domu. Jebela, sedaj če mi še ne užge, bo res :oops: Jebat ga, sam da je dž in da se bu baaznil. :mrgreen:

Fantje kolk je težko sedet pod tendo, pada rahel dež, vrata za na progo pa odprta. [smilie=angry.gif] in se čaaakaaaa. In se še kr čaaakaaa, presedanje na stolu,.....čakanje. Vprašam tega organizatorja, kako je zdej s tem, a se bu kej baznil al kaj, vreme je idealno. Dobim odgovor v stilu, da mormo počakat, da bo lastnik še povedal mal okrog obnašanja. Aja sej res, eni so prvič tukaj. No prov pa dejmo čaaakaat. Ura pa že itak čez devet. Hjoooooj. Pride lastnik tega bolida
Slika

Vžge in se odpelje na progo :shock: Čak mal, a se ne bo počakal na lastnika proge za informacije. Aja ne, on je itak že bil tukaj, pa Evolutiona ma, za njega ne veljajo pravila. [smilie=tongue.gif]. In ga prov hitr narihta. Čez dva ovinka še 1x in po travi :shock: Ja ti mater, pa ja ni tolk gladko. Gume je imel Limchelin Pilot Sport. Klapa uleti na progo, jah nič pa gremo. Lart mi je pazil računalo jaz pa šprint v avto, da se klapa ne nabere in mi lastnik pred nosam zapre vhod na progo. [smilie=boxing.gif] Cjoooooo :D . Sledijo formalnosti in dan odprtih probavanj je bil končno odprt. UUUUHUUUUU, deeeeeeeeeeež, akcijaaaa, baaazni :lol:

Vozil klapo okol, tak da sem jih kar porabil za kakšen posnetek :twisted: Baznem dva in v lov za Evolutionam, ki je bil še vedno na navadnih gumah. Približeval sem se mu presenečeno hitr, men se pa nasmeh povečuje. Seveda je bilo še zjutraj in ne bi bilo sprejemljivo, da bi se moral umakniti eni stari kanti in......

Po nekaj krogih relaksacije zavijem ven in parkiram. Mimo pride lastnik EVO-ta in reče da gre dobro Golf. Med tem je že menjaval na dirkalne gume in seveda ni šlo da se nebi malo pohecal. :) Ma ja no ni slabo, se kar da. On se pa pritožuje, da mu drsi. Hm....sej če nebi imel Limchelin, sicer exalto, bi mu še verjel in da bo sedaj menjal na dirkalne. No no, ti kar menjaj, mi boš sedaj vsaj konkurenčen. [smilie=biggrin.gif] In lastnik malo zgrožen. No no, norca se pa ne delat. Hjaa....očitno ga je sprednji del golfa ponovno malo zmedel, čeprav je bil že na dirkalnih gumah.

Pridemo v bokse in rečem :twisted: No viš, sem ti rekel, da se ne delam norca. Men klapa sploh ne verjame. Slika Pa še zmeraj se je izkazal za true :mrgreen: A je avto mogoče že na avtonetu? :P

Po tem dogodku, ga nekak nisem več srečal da bi bila istočasno na progi. :twisted: In potem se je začelo šolanje. :? Ja pa sej ne morem verjet. Pa kaj so to za eni Billy-ji. Manjkal je sam še Cveto s preveč konji. [smilie=auto.gif]

Kaj se je šolal.

Slika

Slika

Tale je imel težave z nosom. Spredaj pa Pirell P Zero Rosso stara 3 leta. Zadaj brez problema, seveda, saj je bila 050A. Obrnil ni, ker potem ne bi bilo več izgovora :mrgreen:
Slika

Ta je bil tut en Billy
Slika

Oz. dva Billy-ja. Potenza 070.
Slika

Billy Billy-jev. Brez zicev, neki rori, ultra duper hard deathtrash podvozje,.....eehhhhhh
Slika

Slika

Evo, edini majstr dol, ki ni imel avtomobila samo za šminkirat in kolk pribije v zic ko daš gas :lol:
Slika

Tudi šel do njega in mu to rekel. Seveda ni bilo časa, da bi ga našuntal za en krog. Bilo preveč dela z mojim šraufanjem. Ena slikca od njega.
Slika

Še enega sem ulovil. Avto ni in ni držal, je šlo vse posvoje. Ja ma sej je šlo vsem po svoje Slika
Gume potenza 050A :roll:

Priceless Slika

Baznenje zadnji krogi s poiskusom še izboljšati rezultat. Pumal sem malo gor, malo dol. Menjaval gume spredaj zadaj. S sabo imel še en par koles, če bi bilo slučajno suho. Še tisto probal. Skratka jaz sem šel dol z namenom, da pregledam kako se trenutne gume in avto obnesejo na limitu in prišel do lepih zaključkov. 8)

Še zadnje slike malo pred odhodam.
Slika

Slika

Slika

Časov nismo merili kot na lanskem raceland eventu, ki se bo letos ponovil, ampak je klapa tko mal štopala. Jaz sem v dežju prilezel na 1.08 po pričevanju. Un majstr z staro imprezo je peljal 1.05. Tomažič s titanicom alfo 156 karavan 1.9TDI tudi 08 ali 09, nima veze. Mi trije smo bili pod 10, če sem kaj zajebal se opravičujem, vsi ostali pa en loooool. :D

ZAKON event. [smilie=punk.gif] Tako kot sem si ga želel. Časa sicer premalo, ma kaj čmo. Tik tak je bila ura 12 in še bolj 14 in kar naenkrat 16. Seveda ni bilo časa, da bi lahko še 1x probal s kontra kombinacijo, ker se je začelo sušiti, ma nič ne de. Bi bilo treba imet en kompresorčk, da bi tik tak menjal. Zaključili okrog 17 ali malo čez. Z Lartom spet lepo na izi proti domu, kjer pa tudi ni bilo dolgčas iz Logatca. Hondaši, hondaši.... :mrgreen:

Hvala Mrli-ju za en par feltn, ti jih dostavim ta tedn nazaj in Lartu za spremstvo, ker je bilo vse kar sm čaral dosti lažje. :wink: Slike so čudne, ker sem slikal tako, da se še gume vidi zato prilagam še par linkov iz drugih strani.

http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=6&id=140

http://cid-1320a4e7ffec1ae7.skydrive.li ... eland%2009

Sedaj pa mrzlične priprave na avtosalom in obredne plese za dež :twisted: Še sami doma kaj zaplešte, sam da bo naliv v nedeljo v Šempetru. :mrgreen:

Pooooooooooooooooo [smilie=auto.gif]
EKOTOP - globinsko kemično čiščenje
Uporabniški avatar
X-Hair
Ga bazni!

Kraj: Fant od Fare
Avto: Beli 16V-strah in trepet Zale

Re: Deževni Raceland 02.10.2009

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne Po Okt 05, 2009 9:13 pm

:D
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik

Avto: '08 Golf GTI, '02 Polo Gr. A

OdgovorNapisal/-a PeroM dne Po Okt 05, 2009 9:53 pm

Super reportaža [smilie=thumbsup.gif], lepo vidit da "starček" še ni za odpis.

Konec tedna v Šempetru ti bo zgleda tudi pisan na kožo.
Mam namen pridit mal navijat pa fotkat, če bom najdu kakšnega kandidata, da mi bo dežnik držu. :)
Uporabniški avatar
PeroM
Novinec

Kraj: Vrhnika
Avto: M6 GT

OdgovorNapisal/-a genuss dne Po Okt 05, 2009 9:57 pm

Lepo napisano, res. Pohvale tudi na vožnjo in avto. Lepo je vidt, do kje seže orlova senca...
Jeden Tag steigt die Zahl derer, die mich am Arsch lecken können
Uporabniški avatar
genuss
Stalni uporabnik

Kraj: Velike Lašče

OdgovorNapisal/-a $küll dne Po Okt 05, 2009 9:59 pm

čak... cel raceland toraj v 2. brzini?
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

Kraj: Kolombanburg
Avto: Audi urquatro 1981, Audi coupe GT 1982

OdgovorNapisal/-a Vičo dne Po Okt 05, 2009 10:54 pm

Fino [smilie=auto.gif]
Ladeluftgekühlt
Uporabniški avatar
Vičo
Stalni uporabnik

Kraj: Bistrc
Avto: '90 GTi G60

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne Po Okt 05, 2009 10:58 pm

$küll napisal/-a:čak... cel raceland toraj v 2. brzini?

jest sm na štartno-ciljni ravnini (če se tistemu lahko tako reče) šaltal v tretjo. ampak z ventilerjem ni treba ;)
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a DS71 dne Po Okt 05, 2009 11:37 pm

aahaaaa..a tebe lani ni mogu tomažič dol dat :lol: baje da mu je kacin pol dal širokota al kaj je že blo :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...
Uporabniški avatar
DS71
Stalni uporabnik

Kraj: Il. Bistrica
Avto: zoom zoom

OdgovorNapisal/-a X-Hair dne To Okt 06, 2009 2:16 am

Pa veš da mu ne dam riti [smilie=angry.gif] :? :mrgreen:

Bom kar citiral od lani
Jurtz napisal/-a: Se je prou mal tresu dokler ni šel še enkrat s sciroccotom, da naju je nascal :)

Pač rabi najnovejšo tehnologijo za naše stare kante :twisted: Sej počas bo ljudstvo spregledalo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sorry za gajbo [smilie=biggrin.gif]

Hvala za pohvale [smilie=w00t.gif]
Uporabniški avatar
X-Hair
Ga bazni!

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne To Okt 06, 2009 9:33 am

Vičo napisal/-a:Fino [smilie=auto.gif]

Ja! Bejži u garažo sestavljat :mrgreen:
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a lini dne To Okt 06, 2009 8:53 pm

Hm sej verjetn bo spet kdo reku da provociram pa vendar:

dawet napisal/-a:
ktomass napisal/-a:@david: Jest sem slišal, da vas je en star golf nažigal :)

Sicer pa če bo koga zanimalo 7.11.2009 se spravljamo ponovit vajo izpred prejšnjih dveh let...tukaj je link http://www.ford-team.si/forum/viewtopic.php?t=13805 za dodatna pojasnila sem pa seveda na voljo.

Lp, K.

tistga golfa je še sanja prala tk da je blo brezveze...

LP

Dawet:
Cel dan je bilo mokro, zato so časi slabi... je pa impreza tud v mokrem pokazala 56,8. Jz sm bil zadovoljen :)

lp

X-hair
Jaz sem v dežju prilezel na 1.08 po pričevanju.
lini

OdgovorNapisal/-a CABBY dne To Okt 06, 2009 8:56 pm

Tisti z EVO-tom je kao neki jaki šofer iz BMW foruma in brat Luka-Marka Grošlja (drifterja).

Ma Janko vidim da mora človk kapo snet pred tabo, mogoče bi se ene dva kroga z Ponyem mučil za tabo pol bi te pa s ceste zrinil. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

LP Luka
A guy told me one time:" Don't let yourself get attached to anything you're not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel a heat around the corner."
Uporabniški avatar
CABBY
Vulvo

Kraj: Celje - pravo srce Slovenije
Avto: Alte Mercedes mit 4 ventil technik

OdgovorNapisal/-a gti97 dne To Okt 06, 2009 9:05 pm

sem vidu tud jst na drugem forumu lini...čudn se mi pa zdi da hude stroje lancer impreza... peljejo sami nesposobni...ker ti avti so rakete...
gti97
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a $küll dne To Okt 06, 2009 9:08 pm

sem glih danes mel debato s cesarjem kako je x-hair goljufal...
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

Kraj: Kolombanburg
Avto: Audi urquatro 1981, Audi coupe GT 1982

OdgovorNapisal/-a X-Hair dne To Okt 06, 2009 9:09 pm

lini napisal/-a:Hm sej verjetn bo spet kdo reku da provociram pa vendar:

Seveda da ne.

X-Hair napisal/-a: Mi trije smo bili pod 10, če sem kaj zajebal se opravičujem, vsi ostali pa en loooool. :D

:wink:

Ampak po mojih podatkih kar je klapa štopala do takrat, ko je padal dež je bil model s staro plavo imprezo 05. O kakšnih 56, hmmm... :D pa težko tudi na koncu. Govorilo se je spet o modri imprezi in 59.

Mogoče Kus kaj več ve.

Sicer pa ni težko reči kolk je blo, je res. Whatever Slika

Sej vem, boleče... otroc. :roll:
Uporabniški avatar
X-Hair
Ga bazni!

OdgovorNapisal/-a X-Hair dne To Okt 06, 2009 9:21 pm

CABBY napisal/-a:Tisti z EVO-tom je kao neki jaki šofer iz BMW foruma in brat Luka-Marka Grošlja (drifterja).

Ma Janko vidim da mora človk kapo snet pred tabo, mogoče bi se ene dva kroga z Ponyem mučil za tabo pol bi te pa s ceste zrinil. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

LP Luka

He he cabby. Da nisi ti kaj zamešal, ker ko se prebere priimek Luka-Marko se prikloni. Ma ja, uživam po dežju in me ni strah. Zato sem si tak želel deževni petek. Poklič samuraja, pa dejta izvest en ples za dež v nedeljo, tam blizu poligona :mrgreen:

Sam de je žur [smilie=punk.gif]
Uporabniški avatar
X-Hair
Ga bazni!

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne To Okt 06, 2009 9:38 pm

:lol:

rekord proge je pa 56,27 z Mitsubishijem evo9. in on da je v dežju peljal 56. who are we kidding here? :lol:
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a Vičo dne To Okt 06, 2009 10:11 pm

Jurtz napisal/-a::lol:

rekord proge je pa 56,27 z Mitsubishijem evo9. in on da je v dežju peljal 56. who are we kidding here? :lol:

Ladeluftgekühlt
Uporabniški avatar
Vičo
Stalni uporabnik

Kraj: Bistrc
Avto: '90 GTi G60

OdgovorNapisal/-a hard dne To Okt 06, 2009 10:44 pm

[smilie=auto.gif] :twisted:
Kris.
Uporabniški avatar
hard
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor
Avto: 8D

OdgovorNapisal/-a lini dne To Okt 06, 2009 11:08 pm

Serisjki avtomobili testirani s starni avtomagazin.

http://www.avto-magazin.si/na-dirkalisce/

Eni ko so se malo vozil nekoč:

Slika

Pa še en z jajcami od impreze.

Najboljši čas je bil 53.49s in pa največji lateral g je bil 1.69G povprečje nekje 1.48G.Na slicksih bi naredil cca.0.3-0.5s boljši čas.

[smilie=zeppelin.gif]
lini

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne To Okt 06, 2009 11:22 pm

Lini, čaki de vidim če te prou razumem:

na suhi stezi so tej tvoji kolegi z imprezami (predvidevam) postavljal boljše cajte kot profiči iz avtomagazina?

zdej v dežju in mokri progi pa vozijo .56, torej boljše kot avtomagazinovci na suhem?

[smilie=zeppelin.gif]
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a fritz dne To Okt 06, 2009 11:28 pm

da se ne bo debata razvila v kako pametovanje, kaj, kdo, kje, na kakem forumu pise in komentira,
kdo ma vecjega daljsega in kaj ti jaz vem se.
mene osebno bi se najbolj zadovoljilo, ce bi kdo lahko prilepil sem uradne mirodajne rezultate.
brez ugibanj in nakladanj.

janko, cestitke za udelezbo in za nedvomno dobro odpeljane girote. keep goin'
lpf

pa brez neumnosti v peskovniku.
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

Kraj: tanajtabujsiklima
Avto: Golf Rallye G60

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne To Okt 06, 2009 11:33 pm

uradnih rezultatov seveda nikjer ni. razen seveda unih od avtomagazina, ki so bli dejansko merjeni z profesionalno opremo. ostalo je vse rekla-kazala. zato pa je tako kot je :)

se pa iz posnetkov vidi marsikaj in pač nekatere očitno boli :)
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a Lart dne To Okt 06, 2009 11:40 pm

Tale deževni Raceland je bil super. Sem prav vesel, da me je X-Hair »ponucal« kot spremljevalno vozilo in sem si lahko ogledal event, ki je roko na srce, zaradi dežja postal še malce bolj začinjen.

Posebej zanimivo je bilo opazovati, kako različno se je obnašal avto glede na izbor gum. Sprva so bile spredaj frišne Uniroyal Rainsport 2 s precej profila, zadaj pa Michelin Pilot Exalto, ki so že dale nekaj skozi. Po nekaj krogih sva spredaj našravfala letne Vredersteinke, in zadaj Rainsport 2. Tokrat je bil pri miru zadek, nos pa je zelo silil iz ovinka. X-Hair je želel preveriti še, kako bodo za nos Starčka posrkbele Michelinke. Rezultat: Nos je sicer silil iz ovinka, vendar malo manj kot pri Vrederstein-kah. No, nazadnje sva nakotalila še prvotno kombinacijo (Rainsport 2 spredaj, Pilot Exalto zadaj) Rezultat: zadek je zopet poplesaval, po nekaj krogih že precej nepredvidljivo. Pod črto si ne bi niti mislil, da je mogoča tolikšna razlika v gumah - s tem mislim predvsem prednost nove gume, proti starejši, ki se je že precej »borila« z različnimi asfalti po naši deželici.

Ne morem pa mimo »izjave« o goljufanju??? ...si ne predstavljam kaj in kako naj bi se zgodilo?. .. Če ima kdo kakšno idejo naj jo predoči, da se vidi če je kaj realnosti v njej - da ne bo ostalo samo pri klevetanju.
Uporabniški avatar
Lart
Novinec

Kraj: Sp. Idrija
Avto: Golf 2 1.6

OdgovorNapisal/-a g4k12/2 dne To Okt 06, 2009 11:41 pm

lihk ko se ponovno prepričam da ne rabm več kukr mam(SDfakingI) pol spet pride neki tazga gor da me totalno zrajca, da prodam ta počasna jajaca pa nabavm neki tud če je grdo staro pa smrdeče sam da bo letel. še dobr da je bančn račun u minusu drugač bi res eno bedarijo nabavu
Uporabniški avatar
g4k12/2
Stalni uporabnik

Kraj: Radomlje
Avto: Volkswagen Golf III GTI 16v

Naslednja

Vrni se na Srečanja in dogodki

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov