GUŽVA ( 07 - 24 h )

Brez cenzure ... Za pogovore, ki ne spadajo nikamor drugam

Re: GUŽVA ( 07 - 24 h )

OdgovorNapisal/-a Gloga dne So Nov 10, 2012 3:41 pm

Birokracija pravi drugace. Sicer pa itak je za 99.9% nesrec kriva statisticna "neprilagojena hitrost", kajne?
Oh Nein, die Manta's!
Uporabniški avatar
Gloga
Blazen na cvick

Kraj: Scheraunitz
Avto: '97 Henri Lloyd Yachting

OdgovorNapisal/-a bean dne So Nov 10, 2012 7:52 pm

Neprilagojena hitrost je lahko tudi ko pri 20km/h na zaledenelem vozišču zletiš s ceste... :)
Uporabniški avatar
bean
Ajvar

Kraj: Studeno; Postojna
Avto: Hrošč 1200J '74, Golf mkVI GTI '11

OdgovorNapisal/-a Ježek dne So Nov 10, 2012 8:36 pm

to je pa res.. Vsi moji kolegi, ki so meli nesrečo in jo prijavili, so dobili še kazen zaradi neprilagojene hitrosti, pa večini vrjamem, da so se pod omejitvijo peljali. Policaji kej drugega sploh ne znajo.. :roll:

Pred pol leta je mela bivša in njene sošolke v kopru v enem od tistih 200 krožišč nesrečo, ker je en hotel iz notranjega pasu iz krožišča, one pa so se vozile po zunanjem.. Prišla sta policaja, ki se nista znala odločit in sta poklicala še en paket policajev. Na koncu so se 4 policaji skupaj odločili, da bo najbol prav, če obema napišejo kazen :lol: :roll: [smilie=angry.gif]

Pa kolikor vem je vse kar nekaj časa trajalo. Mogoče je bilo krivo, da so pustili psa na postaji [smilie=chair.gif]
Stuck back in time..
Uporabniški avatar
Ježek
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje
Avto: Mk1

OdgovorNapisal/-a DS71 dne Ne Nov 11, 2012 3:18 pm

apokalipso napisal/-a:Posnetki so pa stari nekaj let in so mi enkrat že pomagali pri eni homologaciji , ko se je en vpiknu v birokracijo , ne v delo in material.

mene tle bolj zmoti sistem "enega ali več njih za sabo v drek potunkat za lastne interese... "

to je isto kot ko si eden kupi tehnični,ko pa ga plav ustavi mu veselo hiti razlagat da on ne ve nič in da je na tehničnem šlo čez BP [smilie=zeppelin.gif]
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...
Uporabniški avatar
DS71
Stalni uporabnik

Kraj: Il. Bistrica
Avto: zoom zoom

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Ne Nov 11, 2012 3:47 pm

Lahko si razlagaš po svoje. Ne vem pa kako bi reagiral ti , če bi se peljal po avtocesti za enim takšnim zmazkom , pa mu naenkrat odleti ta "odbijač" , prileti v tvoje vetrobransko steklo , ti ga zdrobi , tebi delci šipe v oči in oslepiš, za namešček še zletiš s ceste in najmanj poškoduješ svoje sopotnike , ker je zadeva pritrjena na avto z dvema samima kniping vijakoma in se odbijač glih komaj drži na avtu !!
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a DS71 dne Ne Nov 11, 2012 3:59 pm

poglej še 1x kaj si napisal .. da se je nekdo upiknu u birokracijo ..ne v delo in material :wink:

kar se tiče zmazka se strinjam ..ampak je tip očitno imel vse "porihtano" da so ga spustili skozi .. z tem da za posledice verjetno odgovarja institucija ki je izdala dovoljenje da je vozilo ustrezno za v promet

Ne zdi se mi prav pa da se nekdo,ki mu manjka en papir oz ni nekaj narejeno kot zahtevajo,ven vlači na račun drugih ..porihtaj pa pejdi nazaj .. z tem ko se gremo take igre,samo zapiramo možnosti da se v bodočnosti kaj pohomologira,pa tudi če je vse narejeno BP.. pol pa so krivi "zarukani pregledniki in institucije.."
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...
Uporabniški avatar
DS71
Stalni uporabnik

Kraj: Il. Bistrica
Avto: zoom zoom

OdgovorNapisal/-a Cox dne Ne Nov 11, 2012 4:16 pm

apokalipso napisal/-a:Lahko si razlagaš po svoje. Ne vem pa kako bi reagiral ti , če bi se peljal po avtocesti za enim takšnim zmazkom , pa mu naenkrat odleti ta "odbijač" , prileti v tvoje vetrobransko steklo , ti ga zdrobi , tebi delci šipe v oči in oslepiš, za namešček še zletiš s ceste in najmanj poškoduješ svoje sopotnike , ker je zadeva pritrjena na avto z dvema samima kniping vijakoma in se odbijač glih komaj drži na avtu !!

Slika
Slika
Kaj bi šparali, tak nikol neomo trošli ..
Uporabniški avatar
Cox
UPORABNIK S KRAVO

Kraj: Maribor
Avto: type 3

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Ne Nov 11, 2012 4:52 pm

Potemtakem je važno , da ti nekdo izda potrdilo , da je zadeva ok. samo da dobiš papir ? Kakšen smisel pa ima potem homologacija , če ne predvsem zaradi varnosti za tebe , mene in vse udeležence v prometu ? Zopet samo polnjenje blagajne ?

Saj veš , da ti komplicirajo zaradi platišč , če niso ustreznih mer , pa je s stališča varnosti prav vseeno , če so colo večje , ali pa kakšen jod širše. Ampak če nimaš certifikata , jih ne boš homologiral , kljub temu da so original za omenjeno znamko (ne tip). Tam pa iz poliestra en odbijač priheftan na avto , certifikat ponarejen , to je pa ok ? Oni ki je izdajal potrdilo tako ni nič kriv . Po papirjih kao da je zadeva od MS DESIGN , na avtu pa od MS DESIGN samo nalepke... :roll:

Marsikdo tle je klel , ko je hotel homologirat samo kakšne luči , ali ispuh , ali feltne , ali karkoli nedolžnega , pa je naletel na križev pot , ker nima....papirjev. [smilie=zeppelin.gif] O tem govorim.

Žal je prevelik poudarek na papirjih , premalo pa na pregledu predelav , če so za na cesto ali ne , ker nobenga ne zanima , če si ti to dobro napravil ali ne. Njemu je važno da imaš papir , da ne prevzema nobene odgovornosti.Ustaljena praksa povsod. :wink:

Pa lep popoldan :wink:
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne Ne Nov 11, 2012 10:01 pm

eni ne zakapirajo niti če jim narišeš... :lol:
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik

Avto: '08 Golf GTI, '02 Polo Gr. A

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Ne Nov 11, 2012 11:54 pm

Ni potrebno Jurtz , razen če želiš narisati prerez expanzijskega ventila ! :lol:
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne Po Nov 12, 2012 12:18 am

kot sm napisal zgoraj. še vedno...
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Po Nov 12, 2012 8:13 am

Vidim da je tudi tebi bolj malo jasno :wink:
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a BureK dne Po Nov 12, 2012 9:21 am

kdo briše moje poste ?
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom

Kraj: predor Markovec
Avto: Rallye Golf

OdgovorNapisal/-a BureK dne Po Nov 12, 2012 10:48 am

Bog avtomobilov je Dr. h.c. Ferdinand Porsche.

Ferdinand je večji avtoritet kot operatorji Favdla.

nedavno je nekdo imel možnost na lastni "heretični koži" okusit kaj pomeni Božji DE-Tüning.

napačne armaturne in še napačnejše 2din enote nimajo kaj iskat v legendarnih vozilih.

Amen.
Uporabniški avatar
BureK
Z jogurtom

Kraj: predor Markovec
Avto: Rallye Golf

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne Po Nov 12, 2012 11:52 am

BureK napisal/-a:kdo briše moje poste ?

jest. ne ga srat v resnih delih foruma. za to imamo krčmo.

complex: še eno "ustno" opozorilo zate: prosim da ne obkladaš ostalih uporabnikom z raznimi žaljivkami! pričakujem da je bilo to zadnjič!
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne Po Nov 12, 2012 10:13 pm

Apokalipso... samo par odgovorov, da se objasni zadeve. Ostala obkladanja z žaljivkami in besne komentarje brez pomena bom preskočil.

apokalipso napisal/-a:Če že misliš delat red, naj bo za vse enak. Potem tudi tistega svojega kakamarata Bureka , ki ima prepih v glavi pošlihtaj , ne pa šlihtat tistih , ki se postavijo v bran , ker jih en KRETEN iziva.Gdo mu je sploh dal dovoljenje, da zopet serje po forumu?

Za red skrbijo moderatorji na forumu, ki jih je več. V največji meri fritz. Jaz se s tem bolj malo ukvarjam, ker imam preveč drugega dela. Se pa močno strinjam s tabo, tukaj se je v zadnjem času dopustilo preveč napak pravila bi morala biti enaka za vse in vse uporabnike bi blo treba tretirat enako. Poleg bureka, bi morali precej več opozoril podeliti tudi nekaterim drugim uporabnikom. Obljubim da bom naredu vse kar je v moji moči, da se bo v bodoče bolj enakovredno tretiralo vse uporabnike.

Burek je odslužil svoj enomesečni ban za 5 opozoril. Ko/če bo spet kršil pravila, bo pač spet dobil opozorila, bane... kot tudi vsi ostali. Tako pač to pri nas deluje.

apokalipso napisal/-a:Torej je forum nekoga last , ali kaj ?

Vsekakor. Forum je last tistega ki zanj plačuje, skrbi in ga je postavil.

apokalipso napisal/-a:Iskaži se še v kakšni pozitivni luči in pokaži , da kaj znaš narest.

No, take izjave me pa mal užalostijo in zbijejo moralo, ampak ok, sej ne veste kaj govorite... Ni dovolj to da sem postavil forum in spletno stran na katero tako radi in tako množično zahajate (vsaj tako pravi statistika obiska) in praktično sam skrbim da neprekinjeno deluje že od leta 2006? Ja, vse kar vidiš ko prideš na favdl (razen vsebine postov in člankov na spletni strani) je moje delo, katerega sem opravil, oziroma ga opravljam brezplačno, za favdl, za vas!

apokalipso napisal/-a:kje ste bili letos , da vas ni blo na srečanju ? Dol sem srečal samo ok. folk.

Ja, najlažje je prist na srečanje in tam uživat in se družit z ok folkom. Tistega kar vse je blo narejeno prej, da je blo srečanje sploh mogoče, tega pa noben ne vidi... žalostno, res.
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Po Nov 12, 2012 10:18 pm

Hvala za odgovor. Svojega bom tudi podal , vendar ta trenutek ne utegnem ,ker opravljam obveznosti do družine in doma.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a cesar dne Po Nov 12, 2012 10:23 pm

Da malo presekam vročico.....
Je tle gor kdo iz Celja oz. okolice ki ima v kratkem kakšno pot na Primorsko ali pa vsaj do LJ?
Cross Touran TDI
S2R Coupe
Uporabniški avatar
cesar
Stalni uporabnik

Kraj: Bistrc

OdgovorNapisal/-a bertovtone dne Po Nov 12, 2012 10:25 pm

a ma kdo kako sesalno cev za tole dvojno loputo od mk2 gti viska

lp
old volkswagens never die,they just get lower
----------------------------------------------------------
luža pod starim avtomobilom je švic od konjev
-----------------------------------------------------------
Uporabniški avatar
bertovtone
Stalni uporabnik

Kraj: /\^¿
Avto: mk1 GTI 16V./passat R line/.Land cruiser

OdgovorNapisal/-a bertovtone dne Po Nov 12, 2012 10:29 pm

Slika
old volkswagens never die,they just get lower
----------------------------------------------------------
luža pod starim avtomobilom je švic od konjev
-----------------------------------------------------------
Uporabniški avatar
bertovtone
Stalni uporabnik

Kraj: /\^¿
Avto: mk1 GTI 16V./passat R line/.Land cruiser

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Po Nov 12, 2012 10:34 pm

Jaz pridem v četrtek za trenutek , če ti kaj pomaga.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a cesar dne Po Nov 12, 2012 11:42 pm

apokalipso napisal/-a:Jaz pridem v četrtek za trenutek , če ti kaj pomaga.

Imaš PM
Cross Touran TDI
S2R Coupe
Uporabniški avatar
cesar
Stalni uporabnik

Kraj: Bistrc

OdgovorNapisal/-a čare dne To Nov 13, 2012 12:17 am

Ajde Beanček pobalinček nalimaj kako biač da zbijem iz glave da gre forum u kurac.Pa mleko iz šporgeta umakni predn jo boš šel iskat po netu!!
Svi mi volimo pičić,samo Mile Kitić
Uporabniški avatar
čare
Tiger

Kraj: ljubljana
Avto: FIAT Marea JTD

OdgovorNapisal/-a premium dne To Nov 13, 2012 12:18 am

Pozdrav,

Išem enga k ma kej pojma o teh motorjih za trojke 1Z/ALE/AHU in pa AFN.
LAhko me na pm klikne da nebomo tle dolgovezili :)

hvala in lp
VW Das Auto
Uporabniški avatar
premium
Stalni uporabnik

Kraj: S. Primorska
Avto: vw golf 3, GT

OdgovorNapisal/-a bean dne To Nov 13, 2012 12:30 am

čare napisal/-a:Ajde Beanček pobalinček nalimaj kako biač da zbijem iz glave da gre forum u kurac.Pa mleko iz šporgeta umakni predn jo boš šel iskat po netu!!

jebela, ne me spominjat, k me kr roka boli kok sm drgnu tisto prežgano mleko, da mu jebem, sam ne upam it v ono temo z mlekom ...in ne, ni vsak za v kuhnjo! :D :D :D

slovenke....a sva že vse obdelala??

Slika

kdo je nebi :mrgreen:
Uporabniški avatar
bean
Ajvar

Kraj: Studeno; Postojna
Avto: Hrošč 1200J '74, Golf mkVI GTI '11

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Krčma

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost