VW corrado na Pohorju pri smudlek-u

Podforum za opise večjih predelav, obnov in restavriranj Volkswagen in Audi vozil

Re: VW corrado na Pohorju pri smudlek-u

OdgovorNapisal/-a smudlek dne So Dec 03, 2011 4:02 am

BeniNorc napisal/-a:no to je normalno, sm spusti jih na 850.. sej veš kako se pride do digitalnega obratomerja, ne?

ne nevem :oops: kje se jih spusti?
Corrado, It's in the car
smudlek
Stalni uporabnik

Kraj: Lovrenc na Pohorju
Avto: VW Golf 4, VW Passat, VW Corrado

OdgovorNapisal/-a smudlek dne So Dec 03, 2011 2:37 pm

ena slikca na hitro...na avto pa se trenutno menjuje clicnder za kuplungo ker je spusto, pa rihta se spoljer da se bo avtomatsko dvigoval...

Slika
Corrado, It's in the car
smudlek
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a BeniNorc dne So Dec 03, 2011 4:21 pm

držiš tipko na mfa ročki in 2x daš in vzameš kontakt.. potem se ti izpiše 123 al nekaj takega na ekrančku in potem nevem še kolkrat pritisneš (maš na enki in trikrat pritisneš - sm preveril) in ti pišejo obrati.. pol maš pa nekje na sesalnem kolektorju pri loputi za štelat obrate in zateguješ dolker ne pade na to kar češ met.. :) upam da sem ti kaj pomagal [smilie=zeppelin.gif]

p.s. aja, 850 boš težko dosegu.. malo bo nihalo.. al iz 860 na 900, ali pa iz 860 na 780? men se zdi.. jaz mam na nižjo varjanto zrihtano..

edit: tukaj si lahko kaj pomagaš če nebo šlo: http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Information_199_VW-Golf-MFA-Checkmodus.html
Uporabniški avatar
BeniNorc
The Polish connection

Kraj: Črnomelj
Avto: Golf .. na plinsko olje :)

OdgovorNapisal/-a smudlek dne So Dec 03, 2011 9:10 pm

BeniNorc napisal/-a:držiš tipko na mfa ročki in 2x daš in vzameš kontakt.. potem se ti izpiše 123 al nekaj takega na ekrančku in potem nevem še kolkrat pritisneš (maš na enki in trikrat pritisneš - sm preveril) in ti pišejo obrati.. pol maš pa nekje na sesalnem kolektorju pri loputi za štelat obrate in zateguješ dolker ne pade na to kar češ met.. :) upam da sem ti kaj pomagal [smilie=zeppelin.gif]

p.s. aja, 850 boš težko dosegu.. malo bo nihalo.. al iz 860 na 900, ali pa iz 860 na 780? men se zdi.. jaz mam na nižjo varjanto zrihtano..

edit: tukaj si lahko kaj pomagaš če nebo šlo: http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Information_199_VW-Golf-MFA-Checkmodus.html

Kaj je mfa ročka? :roll:
Corrado, It's in the car
smudlek
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a BeniNorc dne So Dec 03, 2011 9:19 pm

piše na njej?

Slika
Uporabniški avatar
BeniNorc
The Polish connection

Kraj: Črnomelj
Avto: Golf .. na plinsko olje :)

OdgovorNapisal/-a no_name dne Ne Dec 04, 2011 9:52 am

Štandgas na KR se štela tkole:
-najprej avto segret na delovno temperaturo
-odklopiti cev za odzračevanje k pride iz mašine na filter
-nastaviti CO na 1-1,5% (pri meni je bilo najboljše, če je AFR13,8 oz lambda ~1,05)
-odklopiti rdeči kabel, ki ima beli konektor pri vžigalni tuljavi
-obrate se nastavlja z medeninastim vijakom, ki je na loputi za gas; če se tisti vijak na mehko obrača zamenjaj o-ring
-obrate naštelat na 950 +/-50 min-1
-nazaj natakniti beli konektor
Babooni so med nami !
Uporabniški avatar
no_name
Stalni uporabnik

Kraj: Lesce
Avto: VW Golf 4 var. TDI 4mot., VW Corrado 16V

OdgovorNapisal/-a smudlek dne Po Dec 05, 2011 11:57 pm

kaj lahko jaz mogoče take števce priklopim na avto, ki majo elektronske prevožene kilometre? ker jaz mam zaj analogne plus tega je moj števec na zajlo..
Corrado, It's in the car
smudlek
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a smudlek dne Pe Jan 13, 2012 6:10 pm

lp
javlam se ker sem v dilemi glede nižanja avta...
sedaj so na avtu športne vzmeti, pomojem okoli 30mm, vendar mi avto na ravnem malo visi nazaj, torej je spredaj višje in zaradi tega izgleda zelo smešno...
zdaj me pa zanima če je možno da dam na te obstoječe armotizerje te vzmeti http://www.ebay.de/itm/Weitec-Federn-Sp ... 5741wt_927 ki naj bi avto znižale za 60mm...
videl sem tudi da so bli menjani armotizerji in je avto sedaj trd ko satan, kljub temu da skoraj nič ni spuščen
kaj menite?
Corrado, It's in the car
smudlek
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne So Jan 14, 2012 11:53 am

Če ti avto ni dovolj visok, potem boš res rabu en drugi setup. Ne vem zakaj bi kupoval Weitec fedre, če dobiš kak H&R al kej podobnega za 20 eurov več.

Avto mogoče visi nazaj tudi zaradi strtih gumic na zadnjih amortizerjih, distih ki pridejo monitrane na vrhu amortizerja v karoserijo. Vsekakor se ti ob menjavi fedrov ali komplet amortizerjev splača vse te gumice kupit nove pa spredaj ležaje tudi.

...vse je odvisno kolko si pripravljen porabit za nakup podvozja ...drgač pa nekaj fantov na forumu ima Bilstein amortizerje v kombinaciji z nižjimi fedri, to bi ti blo pomoje odlična izbira pa tud avto nebi smel bit preveč trd, kar je tudi relativno :D
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a davorin_z dne So Jan 14, 2012 2:07 pm

ce ti pase imam jaz od golf 3 hr fedre stare eno leto dam za 80 eur pa se kaksni amortizerji bi se najdli lp [smilie=beer2.gif]
ni kaj, vozim GTI pa to...
Uporabniški avatar
davorin_z
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart v Slovenskih goricah
Avto: golf 3 GTI JUBI

OdgovorNapisal/-a Gloga dne So Jan 14, 2012 2:49 pm

Pase, samo moras menjat salce, domlogarje...
Oh Nein, die Manta's!
Uporabniški avatar
Gloga
Blazen na cvick

Kraj: Scheraunitz
Avto: '97 Henri Lloyd Yachting

OdgovorNapisal/-a smudlek dne So Jan 14, 2012 4:46 pm

ja saj te bilsteine imam noter in saj pravim, da bi te avto vsaj bil konkretno pri tleh...
po vsej verjetnosti bom kar fk-jeve gewinde dal noter...
Corrado, It's in the car
smudlek
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne So Jan 14, 2012 5:13 pm

smudlek napisal/-a:po vsej verjetnosti bom kar fk-jeve gewinde dal noter...

Se mi zdi, da se boš šele potem razočaral :wink:
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a lukavr6 dne So Jan 14, 2012 7:29 pm

niso na podvozju sam amortizerji pa fedri... bo treba še silene pa domlagarje in podobne zadeve pomenjat da se bo peljalo tko k se mora, pa zgledalo bo pomoje tut bolše.

ti sam najprej za sigurno poglej kaj maš gor, pa pol naprej išči.
... (Corrado) might be the greatest collection of bad VW ideas ever put into one car.
Uporabniški avatar
lukavr6
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana
Avto: Corrado vr6, Corrado vr6, Renault Clio:)

OdgovorNapisal/-a smudlek dne So Jan 14, 2012 7:29 pm

jinx82 napisal/-a:
smudlek napisal/-a:po vsej verjetnosti bom kar fk-jeve gewinde dal noter...

Se mi zdi, da se boš šele potem razočaral :wink:

Misliš? Ja kaj pa je pol najbolje naredit? Avto bi mev rad spuščen za kakih 6cm vem pa da bo trd...samo zdaj je trd nenormalno glede na to da je spuščen za 3cm...kaj je pol najboljša varijanta, da ostane koliko toliko udobja pa da bo avtu znižan tam nekje 6cm?
Corrado, It's in the car
smudlek
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a lukavr6 dne So Jan 14, 2012 7:31 pm

k prejšnjemu postu dodajam še tole: poglej najprej kje kok je 6cm nižje od originala, ker je to že kar v podnu...
... (Corrado) might be the greatest collection of bad VW ideas ever put into one car.
Uporabniški avatar
lukavr6
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a $küll dne So Jan 14, 2012 7:53 pm

kaj je pol najboljša varijanta, da ostane koliko toliko udobja pa da bo avtu znižan tam nekje 6cm?

KAW fedri in Bilstein B8 amortizerji.
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

Kraj: Kolombanburg
Avto: Audi 80 competition + ///// Audi 80 CD 5E

OdgovorNapisal/-a smudlek dne Ne Jan 15, 2012 12:48 pm

samo jaz ne razumem, kak je lahko ta pred mano dobil homologacijo za znižan avto, če pa armotizer skače noter ko dvigneš avto ker, fedra več ni zašpanana....
kaj bi šele pol bilo če bi jaz na te bilsteinove armotizerje ki jih imam vgrajene, dal noter tiste weitocove fedre, ki znižajo avto za 60mm????
Corrado, It's in the car
smudlek
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a lukavr6 dne Ne Jan 15, 2012 12:55 pm

kaj pa če so pač amortizerji spustili dušo pa maš zato probleme? pa -60 boš ružil povsod.
Uporabniški avatar
lukavr6
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a X-Hair dne Ne Jan 15, 2012 1:34 pm

Glej, to niso stvari ko sam namečeš na avto in je. Tudi ni isto ali daš za tole 300€ ali 1000€. Kaj maš ti tam v tistem coradotu sam bog ve. Še on ne vem, če ve. :D Stvar je taka, da če hočeš kompromis med športnostjo in udobjem, stvar stane in kar je še najbolj pomembno, da dela na naših razfukanih cestah.
Tako kot ti je Skull napisal. Če bi rad imel ekstremno znižan avto vzameš Bilstein B8. Seveda potem ne kupiš najbolj poceni fedrov, če ne je brezveze, da kupuješ en kvaliteten amortizer. Sam nimam veliko izkušenj s temi podvozji. Ma vsak ko se pelje z mojim, se mu zdi zadeva dobra. Tudi ko sem sam kupoval za svojega, sam točno vodel kaj hočem, ma sem še vedno spraševal rally-ste in ljudi, kateri imajo ogromno opravka na tem področju.
Kateri vzmet se lepo poda na B8 ne vem. Kakor sem spraševal, sem prišel do zaključka da Eibach. Tudi na dvojki je bila kombinacija Bilstein in Eibach. No, ker kupujem 1x, sem vzel kar komplet. Da je že vse narejeno tako, kot mora biti. Eibach vzmet narejena po specifikacijah Bilstein-a. TOP shit. Ker se tebi gre za nižanje, vzameš komplet B12 Sportline. Kar ti zniža avto za 50mm. Sam sem vzel Pro Kit, kateri mi je znižal avto za 30mm-40mm (so različni podatki na različnih straneh)
Avto ni gliser in obratno. Lepo ravno, točno tako kot sem si zamislil, poleg tega, da še perfektno pobira luknje. Čista desetka. 8) Ja, res je, nisem dal 300€. :?

In to, da je lastnik pred tabo dobil homologacijo je čisto jasno. Nažalost je na LPP pomembno samo to, da maš papirje urejene. Vse TUV-e, vse podpisano, poštemplano bla bla bla [smilie=zeppelin.gif] Kje je kaj prišraufano in kako, jih pa ne zanima. Zato vidiš, pa je lahko dobil homologacijo. Ja, res je, samo da dobijo denar, ostalo ni pomembno. :wink:

Ravno včeraj govoril z enim, ko se tudi spozna na te zadeve in je hotel homologirat avto. Zakaj mu ga niso, raje nebi. NIČ ne vejo. [smilie=zeppelin.gif] [smilie=zeppelin.gif] [smilie=zeppelin.gif] [smilie=zeppelin.gif] [smilie=zeppelin.gif] [smilie=zeppelin.gif]
EKOTOP - globinsko kemično čiščenje
Uporabniški avatar
X-Hair
Ga bazni!

Kraj: Fant od Fare
Avto: Beli 16V-strah in trepet Zale

OdgovorNapisal/-a jinx82 dne Ne Jan 15, 2012 1:42 pm

Predvsem, kot je lepo zgoraj napisano, moraš najprej vedet kaj si sam želiš in kolko si pripravljen plačat.

To moraš pa iz svojih izkušenj pogruntat, kaj ti najbolj odgovarja, ker prek foruma je res težko svetovat kaj je trdo in kaj je ful trdo... Vsak ima pač svoja merila in je to to precej relativna zadeva in debata.

Jaz imam na syncortu in tudi prej sem imel na dvojki KW V2 ...tud na dejlija bi to dal, če bi finančno šlo skozi, ker je roba perfekt, pobira luknje, ne nabija in je dovolj udobna.

Na dejliju, Golf V TDI, sem imel na original amortizerjih H&R Pro fedre (rdeče) -50, avto je bi lmalenkost bolj udoben kot GTI in peljal se je odlično, za tistih 160 eurov je bil nakup vsekakor top shit, avto je ostal še vedno dokaj udoben (to je spet relativno - za moj način vožnje mi je bil bolj udoben kot original, za koga drugega mogoče tudi ne), pa sem naredu letno cca 40k km.

Opcij je malo morje, zato moraš sam pogruntat kaj rabiš :wink:
Uporabniški avatar
jinx82
Mati bwožja

OdgovorNapisal/-a smudlek dne Ne Jan 15, 2012 1:58 pm

hvala za odgovore....
torej je ena izmed taboljših možnosti ta http://www.ebay.de/itm/Bilstein-Eibach- ... 447wt_1048 ali je potem bolje še dati 100e zraven pa vzeti te gewinde http://www.ebay.de/itm/H-R-Gewindefahrw ... 2949wt_927 ??
Corrado, It's in the car
smudlek
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a X-Hair dne Ne Jan 15, 2012 2:07 pm

Sej res. Plus tole spodaj napisano. Jaz to vedno pozabim omenit.

jinx82 napisal/-a: moraš najprej vedet kaj si sam želiš in kolko si pripravljen plačat.

Jaz osebno nisem za gewinde. To ne pomeni, da ni OK. :D Sam jih še nisem imel v življenju. Sem pač zagovornik, da kupiš nekaj kar je že narejeno za tako višino in rešeno. Ampak to je samo moje osebno mnenje, ker se še nisem vozil na gewindah.
EKOTOP - globinsko kemično čiščenje
Uporabniški avatar
X-Hair
Ga bazni!

Kraj: Fant od Fare
Avto: Beli 16V-strah in trepet Zale

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne Ne Jan 15, 2012 2:49 pm

smudlek napisal/-a:hvala za odgovore....
torej je ena izmed taboljših možnosti ta http://www.ebay.de/itm/Bilstein-Eibach- ... 447wt_1048

Za ta dnar in če hočeš tako nižanje, je gotovo to to! plus kot že rečeno ne pozabi menjati še vseh gumic, puš, ležajev na vpetjih amortizerjev, čene nisi naredil ničesar. Ker so ponavadi ravno te zadeve vzrok za neudobno vožnjo.
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik

Avto: '08 Golf GTI, '02 Polo Gr. A

OdgovorNapisal/-a $küll dne Ne Jan 15, 2012 3:11 pm

eibach fedri so ful trdi, če hočeš udobno vožnoj, KAW (ne KW, K A W)
Uporabniški avatar
$küll
Tabornik

Kraj: Kolombanburg
Avto: Audi 80 competition + ///// Audi 80 CD 5E

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Volkswagen in Audi projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost