včere sn začel razdirat motor iz cabria.. moje dve glavi sta v kurcu..zabasane cele v sajah in tudi odmične spr3jebane,tam ko je cementiran material je kar dol šel sloj in kar pojelo ponekod da sploh več ni pravi kot odmičnih hribčkov..za primerjavo sem dal obe glavi skupaj, on motor kaj sem kupil iz celja in moj iz cabria imata enako prevoženih km! približno 320.000km..ampak kolko je odvisno kako je bil motor servisiran! leva glava motor iz celja,desna glava iz cabria..tak da bom dal kar obe glavi iz celskiga motora gor..

kolega mi povedal da se to zgodi zarad tega ker motor ni "dihal" ker sem imel oduške zabasane do konca..pod ventil deklom vse masno zabito..
potem pa sem opazil samo v enem valju takšno liso svetlo..če greš s prstom prek se ne pozna ..ampak v barvi je razlika..kaj bi to naj bilo??

tukaj pa še na glavah opazil da je moglo prej ventil zlamat enkrat v zgodovini in je tolklo po glavi gor..

hvala bogu mam dve dobri glavi na rezervi!
naj še mi nehče pove za te vijake s katerimi se zategne glava na motorju,a okol teh vijakov kroži olje? so oni masni? ker na tem motorju kaj sem vzel iz cabria so bili skoro vsi suhi kot da bi olje se na njih zapeklo in se naredilo v prah pepel..