Ke ima ABF plastične flanže za vodo in bi jih mogu zamenjat ker so popokane, sploh pa n epašejo stoposto na enkin hladilni sistem sem si naredu custom aluminijaste.
"Try not. Do. Or do not. There is no try." - Master Yoda
Predelal razdelilec od ABFja da deluje z vžigom od KRja. Vrezal še 3 dodatna okenca ( ABF ima samo eno ker ga zanima le pozicijo odmične - sekvenčni vbrizg pa to) in zarotiral boben, da meče iskro ko je rotor vpoziciji enega od terminalov na kapi. Tu sem si pomagal z slikami KR razdelilcev z neta. ABF razdelilec ima še eno prednost pred KRjevim kar se tiče uporabe v enki in sicer ima kapo z izhodi pod pravim kotom, kar pusti več placa do zavornega cilindra.
Eto. Zdaj moram še podaljšat luknje na ohišju , da bo mogoče nastavljati kot predvžiga, malo spolirat ohišje in ga sestavit. Zadnji kos, ki mi manjka , da bo beštija pronta da kresne.
Ne vem zakaj si ABFja predelal; KRjevih frtajlerjev je ko dreka. Ko ti bo zadeva zlavfala preveri predvžig na vseh cilindrih; ne samo na prvem. To ti bo pokazatelj kolk natančno si izdelal odprtine na zaslonki
Včeraj vžgal. Nekaj porodnih težav z štarterjem, ki počasi ali sploh ne vergla in z zmesjo. Zgleda da vleče falš luft nekje in tlake goriva moram prekontrolirat in nastavit. Drugače pa sem vesel.
mislim da je imel sosed take na sprintki, na golfu mi pa res ne zgledajo. ampak eugene je enkrat ene ats-ke iz nekje privlekel, tak da se ne sekiram kaj ima trenutno gor
“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.” - Mark Twain
Ma daj ta lak se jih drži ko klop tam kjer je zdravo. Pametne lave ni več za dobit pri nas in se mi ne da laka s centrov drsat. Razmišljam, da bi centre pustu za zdaj in samo rob zdrsal. Kaj ta zeleni lavakol je res tako za nič in nebo tega zajabenega laka niti zmehčal ali bo kaj efekta? Vem da imajo na HR ta dobrega starega samo nekako se mi ne ljubi po njega.
eugene napisal/-a:...Kaj ta zeleni lavakol je res tako za nič in nebo tega zajabenega laka niti zmehčal ali bo kaj efekta?
Jaz sem se lakana alu feltnah znebil tako, da sem z grobim šmergl papirjem podrgnu potem se je pa začel sam napihovat ko sem iz zelenim lavacolom namazu. Tako, da probaj. Če nebo šlo v prvi rundi gre 95% v drugi.
Sem sam tudi mislu, da je brezupno. Samo sem opazil, da se je napihnil lak samo tam kjer je bil poškodovan/okisderan in če se prav spomnim sem z 80 šmirglom potegnu toliko, da so se rise poznale.
So pa bile feltne iz 90 tko, da je je lak bil zelo obstojen (ko sem poliral rob sem probal najprej lak tako dol spravit in ni bilo pogojev razen če bi šel z 36 šmerglom in gonu 2-3 ure). Tako, da probaj zgubit nimaš nič razen mogoče kako urco cajta.
dej dej, potrudi se malo, kmalu bom tud jaz drgnil in ne bi rad tople vode odkrival samo jaz sem se namenil it po hard-way: prozorni lak dol in poliranje, barva ostane original
pol pa reč kej
“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.” - Mark Twain