Napisal/-a piko dne Če Feb 10, 2011 10:53 pm
takole je...
odlomek iz moje diplomske:
Varjenje je postopek spajanja v nerazdružljivo celoto. Zvarno mesto naj ohrani pribljižno enake lastnosti kot osnovni material ob ustreznem dodajnem materialu...
Feltna ni iz nobenega nevemkakšnega jekla, bi bila enostavno predraga. Narejena je po postopku globokega vleka in hladnega preoblikovanja, to je preoblikovanje, pri katerem se material utrdi. Zaželjeno je, da je obroč iz enega dela.
Sam sem mnenja, da USTREZNO zavarjen dodatni obroč povsem prenese vse obremenitve. Seveda mora biti obroč v mejah razuma, da se s pretirano širino ne pojavljajo preveliki momenti na zvarno mesto. Če se ustrezno pripravi zvarni žleb, se prevari tudi koren zvarnega mesta in ustrezno oblikuje teme vara, ne vidim nobenih težav. Variti nujno na avtomatu oz pripravi za krožno varjenje. Večino vse visokotlačne posode so varjene. Edina razlika je v načinu obremenitve-ali statična ali izmenična (sicer bistvena razlika)
Kot sem rekel, eno feltno bom odstružil, zavaril, potem se pa lahko dobilo na eni kokakoli pa stvar predebatiramo, v kolikor to seveda koga zanima.
S časom me pa ne priganjat, polagam ploščice po delavnici (prihaja nova mašina-njami:) )