GUŽVA ( 07 - 24 h )

Brez cenzure ... Za pogovore, ki ne spadajo nikamor drugam

Re: GUŽVA ( 07 - 24 h )

OdgovorNapisal/-a Ježek dne Sr Nov 07, 2012 11:50 pm

Slika

[smilie=zeppelin.gif]
Stuck back in time..
Uporabniški avatar
Ježek
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje
Avto: Mk1

OdgovorNapisal/-a DS71 dne Sr Nov 07, 2012 11:57 pm

Vlado napisal/-a:
Tine napisal/-a:Pocasi bom moral zamenjat dejlija, pa je Focus tud neka opcija. .

Slika

Veškajmislim :arrow:

kaj to je una angleška fora ..da ki folcvagne delajo v nemčiji turki? :mrgreen:
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...
Uporabniški avatar
DS71
Stalni uporabnik

Kraj: Il. Bistrica
Avto: zoom zoom

OdgovorNapisal/-a Vlado dne Če Nov 08, 2012 12:28 am

Ne, Forde vozijo Turki, medrugim tudi v Nemčiji :D
Boxer power!!!
Uporabniški avatar
Vlado
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor
Avto: Victor,Robinson, Buhtelj,Orter

OdgovorNapisal/-a Ježek dne Če Nov 08, 2012 12:27 pm

X-Hair napisal/-a:Vi, kaskaderji v tej temi, eno obvestilce za vas. :mrgreen:

http://www.24ur.com/novice/slovenija/po ... ohola.html

No, da vidimo, če me bojo še 10ič letos ustavli [smilie=angry.gif]
Stuck back in time..
Uporabniški avatar
Ježek
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a ŽucMac dne Če Nov 08, 2012 2:57 pm

ujcic napisal/-a:sej so povečini vse ampak nekaj malega bolj svetjo skozi meglo kot tiste pri tleh (vsaj tak filing mam ko sem s kakšnim drugim avtom)

Ježek napisal/-a:a ni fora meglenk samo to, da so čim nižje montirane?

Doche napisal/-a:Da. Da vidiš rob cestišča, katerega z zgornjim snopom ne moreš videt ker ti vse zablešči. Bi pa potrdil to, kar je omenil Gloga z rumenimi. Sam sem imel folijo zdaj več kot leto dni in v megli je bla prav dobrodošla sprememba barve snopa oz kako bi rekel.. razbilo je tisto belino in se je bolje videlo. Zdaj sem dal folijo dol in se ob naslednji vožnji čez meglo prepričam o razliki ponovno. :)

fora meglenk je točno to, čim nižja postavitev - zakaj ?

ker skozi meglo ne bo svetil noben reflektor, ravno obratno, bolj kot svetiš vanjo, manj vidiš,
ker se ti enostavno naredi "zid" iz tistega meglenega dima ;)

meglenka pa ni namenjena osvetljevanju megle, ampak osvetljuje cesto, kar je prav, saj šoferja zanima cesta in ne "dim".
ko je cesta osvetljena, jo skozi meglo dokaj lepo vidiš, saj se svetloba ne odbija nazaj od nje, ker vanjo niti ne sveti.

to je čista optična fizika, podoben primer je okno z zavesami.
skozi tako okno ne vidiš v notranjost hiše, pa če je še taka svetloba zunaj, pa naj bo to javna razsvetljav al pa kak extra žaromet, videl ne boš nič.
potem pa v hiši prižgeš luč in osvetliš notranjost in skozi zavese vidiš vse, ne glede na to ali je dan ali noč :wink:

z meglenko je popolnoma enako, boljše kot boš osvetlil cesto pod meglo, boljše jo boš videl pa če je še tako megleno.
tisti, ki ste dobri v fiziki veste, da vse kar mi vidimo, je le lom svetlobe na predmetih.
če se ta odbija od megle, vidiš meglo.
če se ta odbija od ceste, vidiš cesto skozi neosvetljeno meglo.

osvetlit je pač treba tisto kar bi rad videl, torej cesto. [smilie=yes.gif]
“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.” - Mark Twain
Uporabniški avatar
ŽucMac
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Če Nov 08, 2012 3:49 pm

Žuc , na mojmu dkv-ju je vidljuivost z meglenkami v megli slabša , kot s kratkimi lučmi , pa je vse standardno. Meglenke tudi meglo osvetlijo in vidim en k. To je res tako kot bi luč prižgal ampak ne v prostoru , pač pa tisto neonko , ki jo imaš ob krnisi med zaveso in oknom. Potem tudi nikamor več ne vidiš , ne ven ne notri. Ja meglenke so ok , pri manj intenzivni megli , pri močni pa men ne nudijo haska.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a cheff dne Če Nov 08, 2012 4:24 pm

Kupim oldruknbatnfilterklemungo.
Uporabniški avatar
cheff
Stalni uporabnik

Kraj: Benedikt
Avto: SLK

OdgovorNapisal/-a GOMK316V dne Če Nov 08, 2012 4:34 pm

Zelo trpeznen in pozresen motor, ce ne delas ekstra pizdarij bi moglo kr delat.
GTI je v redu star ali nov.
TDI je pa za reveze ker pije ful premal.
Uporabniški avatar
GOMK316V
Stalni uporabnik

Kraj: V narocj Gorenskh planin
Avto: Golf3 16v,vw Käfer 1300 1968

OdgovorNapisal/-a fritz dne Če Nov 08, 2012 4:59 pm

jst sem imel sicer 2.0 v foresterju. tastarega. in je bil zakon. ce sem kaj rabil so mi bili v
pomoc na: http://www.subaru-slo.net/

vzemi si malo casa, pa bos hitro videl pri cemu si.
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

Kraj: tanajtabujsiklima
Avto: Golf Rallye G60

OdgovorNapisal/-a teličk dne Če Nov 08, 2012 6:02 pm

ni primeren za podmornico, sicer dela skos, slabe sklopke, tut novo sfukaš u petih agresivnih štartih z mesta
Uporabniški avatar
teličk
Stalni uporabnik

Kraj: na soncu
Avto: jetra

OdgovorNapisal/-a Gloga dne Če Nov 08, 2012 6:31 pm

apokalipso napisal/-a:Žuc , na mojmu dkv-ju je vidljuivost z meglenkami v megli slabša , kot s kratkimi lučmi , pa je vse standardno. Meglenke tudi meglo osvetlijo in vidim en k. To je res tako kot bi luč prižgal ampak ne v prostoru , pač pa tisto neonko , ki jo imaš ob krnisi med zaveso in oknom. Potem tudi nikamor več ne vidiš , ne ven ne notri. Ja meglenke so ok , pri manj intenzivni megli , pri močni pa men ne nudijo haska.

Pri meni tud brez haska. Ponoc mi malenkost bolj razprsijo svetlobo v sirino, ampak ko je srna na cesti, je ze prepozno.

Enkrat sem se peljal mimo Medvedjega brda v Idrijo, je bla taka megla sem mogu vozt 20km/h, se tanajboljs sem vidu ce sem mel pozicije przgane, k se ni bla trda tema.
Oh Nein, die Manta's!
Uporabniški avatar
Gloga
Blazen na cvick

Kraj: Scheraunitz
Avto: '97 Henri Lloyd Yachting

OdgovorNapisal/-a test dummy dne Če Nov 08, 2012 9:46 pm

cheff napisal/-a:Ma kdo kaj izkušenj s subarujem?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6563716&show=1

imel 3 legacy-je. Trpežna zadeva, z dvema pogonoma tudi ni žejen, 4x4 bo hotel imeti kakšnih 9 litrov, lahko pa tudi več. Če boš tole imprezo šel bodi pozoren na prednje akse, rja jih ima tudi rada. V normalnih rokah je tak avto lahko večen, šraufa se poceni, starih kosov je dovolj. Kar se tiče samega motorja zna piti olje, v glavnem pa olje pušča pri semeringu glavne gredi (to ni nič hudega, pri menjavi jermenov zamejaš še to), pogonska jermena pa se zamenjata hitro in poceni.

Jaz sem z legacyji prevozil dobrih 200.000 in me ni nikoli zajebal. Dober avto, še danes po tihem sanjam o enem res dobrem in lepem Turbotu.
Uporabniški avatar
test dummy
Stalni uporabnik

Kraj: lj
Avto: vw VR6

OdgovorNapisal/-a fritz dne Če Nov 08, 2012 10:28 pm

Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

OdgovorNapisal/-a cheff dne Če Nov 08, 2012 11:57 pm

Fritz, glih danes sem čekiral ta forum :)

Kaj pa je s sprednjimi aksami (verjetno misliš polosi?) in na katerih točkah najraje rjavi?

Od kolega foter ma takega z 1.6 mlinčkom in baje da mu pije cca. 9 pa ne gleda na porabo. Poraba je sicer itak relativna stvar.

Glede šraufanja pa, sem kar dosti na odpadih in ni ravno subarujev na tone, kje se dobijo rableni deli? Strašli so me tudi, da je drag avto za vzdrževanje ampak očitno temu ni tako.
Uporabniški avatar
cheff
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a fritz dne Pe Nov 09, 2012 1:07 am

tole da jih ni lih na tone po odpadih pomeni troje: da se ne kvarijo, da so bli v osnovi dragi in jih ni dosti, zato se
posledicno ne prodajajo na veliko al pa romajo na odpade.

subaru je poseben avto. ni lep, ni sparovcek, je zanesljiv. zato al ti je al ti ni.
rabljene dele bos dobil pri pri zgornjih sosedih al pa pri clanih foruma ki si ga gledal.

jst cez mojega bivsega nimam niti ene zale besede. od hise je sel samo in zgolj zato
ker ni bilo prostora za mojo na zadnjih sedezih v sredini med dvemi otroskimi stolcki.

na subaru forumu pa bos sigurno najdu nekoga, ki bi bil pripravljen tudi it s tabo pogledat
v kaksnem stanju je tale doticna preca. al pa ti bodo vsaj natrosli na kaj moras bit pozoren.
prijavi se in vklopi tastaturo :)
Uporabniški avatar
fritz
Wheel whore

OdgovorNapisal/-a apokalipso dne Pe Nov 09, 2012 1:15 am

Ker se nasplošno ukvarjam z avtomobili , bom dodal svoje iskušnje. Skoraj vsi avtomobili z dalnjega vzhoda so kar se rednega vzrževanja tiče , relativno poceni. Treba pa je dodati , da se za vdrževanje uporabljajo kopije rezervnih delov. Če gremo na original.....je bolje kupit drug avto za dele. Kar se pa tiče delov , ki ne zajemajo rednega vzdrževanja ,pa.... :shock: :shock: :shock:

Vendar tudi to ne drži za vse znamke in modele . Enkrat sem imel dalj časa stranko s hondo acord. Servis s filtri in komplet zavore z diski spredaj in zadaj , je kopija skoraj dosegla ceno originala za audija šestico 2.5 tdi z enakim servisom. Sicer dober avto , ma mi znotraj deluje kot stoenka. Šestica audi , pa makar je bil 98 letnik , je bil zanjo avion.
Uporabniški avatar
apokalipso
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a Tomy dne Pe Nov 09, 2012 12:25 pm

Kot so že rekli, Subaru ti zleze pod kožo. Ni lep, ni šparovček, je pa zelo hvaležen in uporaben.

Sam imam 3. generacijo legacy-a 2.2 motor, 365.000 prevoženih... Razen rje (posledica slabih popravil od prejšnjih lastnikov) je avto super. Reduktor je uporabna reč za prikolico vlečt, tudi rikverc v hrib je veliko lažje manevritar.

Imel sem 2. generacijo 1.8 motor, super reduktor (večje prestavno razmerje) poraba 10-12l pri zlorabljanju :D Trenutni pa od 9.5 do 11.5l/100km, odvisno koliko dolgih/kratkih relacij.
Kot so rekli, deli se najdejo na subaru-slo forumu, kar nekaj uporabnikov ima zalogo. Potrošna raba pa kopije, tesnila za cel motor e-bay, glave daš poravnati lokalnemu mojstru, motor lahko z nekaj znanja sam podereš... Uglavnem če znaš kaj sam pošraufat je super avto.

Je pa res da je čisto namenski, če nimaš hriba, grdih cest ali potrebe po vlačenju prikolic je ? če je primeren izbor.
Se pa razvadiš ko ga enkrat imaš, se nikoli ne vprašaš če bo šlo čez prepreko, to je sicer pol problem ko se vsedeš v fwd avto :D

Za več pa pridn na subaru slo.

lp
Uporabniški avatar
Tomy
Stalni uporabnik

Kraj: Zabukovica
Avto: VW Hroš 1300, Subaru Legacy2.2

OdgovorNapisal/-a cheff dne Pe Nov 09, 2012 5:35 pm

Nisem vedel, da ma zadeva reduktor :D
Šraufam itak vse sam tak, da bi tu nekaj prišparal zagotovo.

To pa vem kak je ko prideš iz 4wd na fwd. Ko sem audija Q prodal in prešaltal na fwd, prvi ovinek v snegu sem bil že skoraj v jarku.

Ta mi je zanimiv, sploh ker je že predelan na plin in bi mel stroškov za prevoz nekje isto kot z kakim dizlom.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6642822&show=1

Hvala za odgovore, naprej pa bom dečke iz subaru foruma gnjavil, če bo sila :D
Uporabniški avatar
cheff
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a sovec1 dne Pe Nov 09, 2012 6:00 pm

@ cheff če iščeš 4x4 pa na plin , ti jas Audija prodam . :D
Uporabniški avatar
sovec1
Stalni uporabnik

Kraj: majšperk city
Avto: BMW 525d

OdgovorNapisal/-a ŽucMac dne Pe Nov 09, 2012 10:59 pm

Napisal/-a jarnik dne 04 Apr 2012, 16:37

No vidim da ta forum ni vredn neč, ker sploh ne morem nič komentirat, razen te teme, niti ne morem poslati sporočila taglavnemu članu jinx82, ker sem očitno 'ignoriran' (niti ne vem zakaj) in čakam že ravno en teden za dovoljenje pisanja.

V glavnem brez veze, sm mislu da ma vsak pravico bit član kateregakoli foruma ampak vidim da ni tako.

FAVDL ekipa razočaral ste me, tko da naš odhaja od tle pa lep pozdrav.
jarnik
Novinec

Napisal/-a Jurtz dne Včeraj, 21:01

pravil pa nisi prebral a?

jurtz, vsaka čast za izredno hiter odgovor :lol: :lol:
“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.” - Mark Twain
Uporabniški avatar
ŽucMac
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a Jurtz dne Pe Nov 09, 2012 11:06 pm

da nebo nesporazumov... vmes manjka en post, star par dni, poln preklinjanja, ki sem ga zbrisal ;)

ni na meni da osebno opozarjam vsakega uporabnika posebej. na uporabnikih je, da si najprej (ja, že v aprilu) preberejo pravila na forumu, kjer želijo sodelovati. al kaj bi ti reku?
Uporabniški avatar
Jurtz
Stalni uporabnik

Avto: '08 Golf GTI, '02 Polo Gr. A

OdgovorNapisal/-a X-Hair dne So Nov 10, 2012 2:25 pm

apokalipso napisal/-a:Nič slabega nisem mislil. Mislil sem , da pozna lastnika teh odbijačev. Posnetki so pa stari nekaj let in so mi enkrat že pomagali pri eni homologaciji , ko se je en vpiknu v birokracijo , ne v delo in material.

Ma kakšno delo neki. Tam ti ne morejo računat. Materijal tudi ne. Da ti pa izdajo kako potrdilo, pa zaslužijo. 8)

Sej to, da je tisti papir zadnji pri varnosti pa pustmo stat. Lahko si tudi prilimaš odbijač gor s čigumijem, ma če so papirji OK, potem je varno. Če ga pa zabetoniraš in gre odbijač tako dol, da lahko samo kupiš celoten avto in papirji ne štimajo, pa ni varno. Jebem mater in ta bananistan.
EKOTOP - globinsko kemično čiščenje
Uporabniški avatar
X-Hair
Ga bazni!

Kraj: Fant od Fare
Avto: Beli 16V-strah in trepet Zale

OdgovorNapisal/-a Ježek dne So Nov 10, 2012 2:44 pm

Baje, da se da s poročilom o strokovni ugradnji skoraj vse čes spravit. Podrobnosti še ne vem, bom napisal kaj več spomladi. Če bo po sreči ne v jbm temi :D
Stuck back in time..
Uporabniški avatar
Ježek
Stalni uporabnik

OdgovorNapisal/-a Gloga dne So Nov 10, 2012 3:12 pm

Ja seveda se da, sam da se lahko ob morebitnem zapletu lahko pokaze na krivca.

In ce skala pade na vozece vozilo, bo kriv lovec Janez, ker je mesec dni nazaj zgresil kozla s svojo dvocevko in je zamajal skalovje.
Oh Nein, die Manta's!
Uporabniški avatar
Gloga
Blazen na cvick

Kraj: Scheraunitz
Avto: '97 Henri Lloyd Yachting

OdgovorNapisal/-a Ježek dne So Nov 10, 2012 3:36 pm

Sej do neke mere je logično, ampak, če za nesrečo ni kriva predelava nebi smelo bit nič narobe. ali pač?
Stuck back in time..
Uporabniški avatar
Ježek
Stalni uporabnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Krčma

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov